Foto: Vida Press
Nenoliedzami, dzīvnieku mazuļi ir vienas no piemīlīgākajām būtnēm pasaulē, taču kas notiek, kad iegādātā pundurcūciņa pēkšņi sāk pieņemties apmēros un patiesībā izrādās parasts ruksis? Šādu atgadījumu piedzīvojusi angliete Džaneja Braina (attēlā centrā), kuras mājoklī šobrīd mitinās divi vepri.

Džeinija 2009. gadā par aptuveni 300 latiem iegādājās jauku pundurcūciņu - vismaz tā viņai šķita. Sieviete bija pārliecināta, ka dzīvnieciņš neizaugs lielāks par nelielu klēpja sunīti, taču laika gaitā angliete saprata, ka "nopirkusi kaķi maisā".

Sivēns, kuru sauc Mīka, sāka augt lielāks un lielāks. Beidzot Džaneja saprata, ka viņai "iesmērēta" Vjetnamas melnā pundurcūka, kura, par spīti savam nosaukumam, tomēr dzīves laikā izaug par pamatīgu vepri.

Ruksis laika gaitā kļuvis par īstenu mājdzīvnieku, kurš šiverējas pa saimnieces mājokli, gulšņā dīvānos, tiek tērpts cakainos svārciņos un uzvedas kā jebkurš kaķis vai suns.

Lai gan tas, protams, radīja vairākus strīdus starp Džaneja un viņas vīru, abi tomēr nespēja pretoties piemīlīgā vepra valdzinājumam, tādēļ tika nolemts, ka Mīkai vajag draudziņu.

Ģimenei pievienojās vēl viens sivēns, kuram dots vārds Mollija. Tagad Brainu mājoklī mitinās divas cūkas un suņu pāris, un saimnieki ik mēnesi tērē aptuveni 80 latus, lai iegādātos barību saviem dzīvniekiem, kā arī 300 latus reizi trīs mēnešos, lai apgrieztu rukšiem nagus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!