Foto: AFP/Scanpix
Pretapaugļošanās tabletes, krūšturi un elektriskās veļas mašīnas britu sieviešu aptaujā atzīti par labākajiem un noderīgākajiem XX gadsimta izgudrojumiem.

Kā ziņo The Daily Mail, kontracepcijas tabletes šajā topā ieņem pirmo vietu – bez tām savu dzīvi nevarētu iedomāties 65 procenti no 2000 aptaujas dalībniecēm.

Otrajā vietā ir krūšturis ar krūtis paceļošu efektu – to par "revolucionāru" un neaizstājamu izgudrojumu atzina 34 procenti sieviešu.

Tomēr starp push-up veļas cienītājām vairāk ir gados jaunu sieviešu, kas uzskata, ka krūšturis viņu izskatu padara seksīgāku. Savukārt viņu māšu paaudze sešdesmitajos gados labprāt iesaistījās protestos pret apakšveļas valkāšanu.

1937. gadā izgudrotā elektriskā veļas mašīna, kas reiz bija luksusa priekšmets, atzīta par gadsimta trešo svarīgāko izgudrojumu. Tās noderīgumu lielākoties uzsvēra sievietes vecumā starp 45 un 55 gadiem.

Mūsdienu sievietes savu dzīvi arī nevar iedomāties bez tādiem pagājušā gadsimta jauninājumiem kā tamponi, skropstu tuša, džinsi, ātrie grūtniecības testi, kontaktlēcas, ēdienu pusfabrikāti, kā arī autiņbiksītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!