Foto: Privātais arhīvs
Latvijas panākumiem bagāto fitnesa modeļu pulciņam pievienojusies arī Oksana Poplavska (attēlā), kuras trumpis ir spēja izveidot augumu, kas ir reizē trenēts un sievišķīgs. Oksana gatava lauzt mītus par to, ka muskuļi un sievišķīgas formas nav savienojami – patiesībā tie viens otru lieliski papildina.

"Jau no piecu gadu vecuma nodarbojos ar vieglatlētiku. Kad aizgāju no profesionālā sporta, man nebija miera - gribējās vēl ko darīt, un tā no 2006. gada sāku startēt fitnesā," savu stāstu DELFI Izklaidei atklāj Oksana.

Viņa spriež, ka nevarot sevi saukt par sportisti, drīzāk par modeli. Izskatīgā sieviete regulāri piedalās reklāmās ārpus Latvijas, viņa reklamē sporta uzturu, sadarbojusies ar Pirelli katalogu. Pašlaik ideālā auguma īpašniecei ir līgums ar sporta uztura kompāniju Baker Nutrition, un viņa darbojas kā kompānijas uztura konsultante.

"No 2013. gada esmu pasaules prestižākajā federācijā International Federation of Bodybuilding and Fitness, esmu Latvijas čempione body fitnesā. Baltijā esmu otrajā vietā, taču uzskatu, ka lielākie panākumi man tikai priekšā," par sasniegumiem stāsta Oksana.

Galvenā vēsts, ko viņa vēlas nodot sabiedrībai ar savu darbošanos treneres, modeles un uztura konsultantes jomā, ir tas, ka fitnesa dzīvesveids nav tikai kaut kas "kačokiem" domāts - sports un pareizs uzturs būs sabiedrotais ikvienam.

Oksana sevi uzskata galvenokārt par sieviešu treneri, un par savu treneres trumpi sauc spēju palīdzēt dāmām izveidot reizē spēcīgus un sievišķīgus augumus.

"Diemžēl ne visi treneri vīrieši var izveidot sievietēm vēlamo augumu. Pie manis nākušas arī sievietes, kuras, trenējoties vīrieša vadībā, tikušas pie "kačoka" izskata, zaudējot sievišķīgās auguma proporcijas.

Starp manām klientēm nav tādas, kas grib "uzkačāties". Manas audzēknes ir meitenes, kurām svarīgi iegūt skaistu augumu ar "smilšu pulksteņa" proporcijām," skaidro trenere.

Viņa uzsver, ka sievietei svaru cilāšana nav obligāta, daudz svarīgāk nodarboties ar treniņiem, kas palīdz tauku dedzināšanā. Nepieciešams līdz ar treniņu plāna izstrādi mainīt uztura plānu, jo tikai tad būs rezultāti.

"Nevajag kautrēties un jautāt trenerim, vai viņam ir nepieciešamā izglītība. Svarīgi, lai rezultāts ir tāds, lai cilvēks būtu apmierināts ar savu formu. Es pati regulāri skatos spogulī un novērtēju, vai man pašai patīk rezultāts.

Jo galvenais ir nevis atbilst kādiem standartiem, bet patikt sev," uzsver trenere un Baker Nutrition konsultante. Vairāk par Oksanu var uzzināt un jautājumus par uzturu uzdot viņas Facebook lapā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!