Foto: DELFI

Pašmāju stiliste Signe Valtere (attēlā) ir ne tikai skaista, bet arī gudra un patstāvīga sieviete. Lai gan ikdienā viņai neatliek pārāk daudz laika lasīšanai, ir dažas grāmatas, kuras spilgti palikušas viņas atmiņā.

"No bērnības atceros, ka man ļoti patika Pasaka par Diegabiksi. Tā bija viena no manas bērnības mīļākajām grāmatiņām, galvenokārt skaisto bilžu un ilustrāciju dēļ.

Vēl viena grāmata no bērnības, kura man ir sirdij tuva, ir Ronja - laupītāja meita. Iespējams, šī grāmata man tik ļoti patīk tādēļ, ka vienmēr esmu Ronju asociēju ar sevi. Bērnībā jutos kā pašpuika," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Signe.

Tā kā Signes ikdiena ir saistīta ar skaistumkopšanu un stilistes pienākumiem, viņas grāmatu plauktā īpaša vieta ir bijušās Spice Girls dalībnieces un stila ikonas Viktorija Bekhemas sarakstītajai grāmatai.

"That Extra Half an Inch: Hair, Heels and Everything in Between ir grāmata, kuru jau sen biju kārojusi iegūt savā īpašumā. Grāmatu saņēmu dāvanā. Tā nav tulkota latviešu valodā, lasu to oriģinālvalodā - angliski.

Viktorija Bekhema grāmatā apkopojusi dažādus stila un skaistumkopšanas padomus un knifiņus. Bieži šo grāmatu pārlasu un katru reizi atrodu kaut ko jaunu. Turklāt man Viktorija vienmēr ir patikusi," saka stiliste.

Signei patīk arī ezotēriskā literatūra, jo to iecienījis viņas tētis. Viena no šī žanra grāmatām, kura palikusi Signes atmiņā, ir Ernsta Muldašova No kā mēs esam cēlušies.

Lai gan stilistei patīk grāmatas, ikdienā viņa dod priekšroku ārzemju žurnālu lasīšanai, kuros smeļas daudz padomu un ideju savam darbam.

"Vieni no maniem mīļākajiem ārzemju žurnāliem ir InStyle, Harper's Bazaar un, protams, Vogue. Šajos žurnālos ir ļoti daudz rakstu par jaunākajām modes aktualitātēm un tendencēm. Lai gan man ļoti patīk lasīt grāmatas, ikdienā tam neatliek laika, tādēļ parasti priekšroku dodu žurnāliem," noslēgumā saka Signe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!