Foto: DELFI

Pašmāju dīva Baiba Sipeniece-Gavare kopš pirmdienas atrodas Austrijā, kur kopā ar ģimeni bauda atvaļinājumu slēpojot. 15. martā mākslinieces ģimene no koronavīrusa "Covid-19" smagi skartās zemes atgriežas mājās Latvijā.

Sipeniece ar saviem faniem Latvijā komuncicē īsajos "Instagram" video vēstījumos.

Iepriekš viņa ziņoja, ka Austrijā "par koronavīrusu neviens nerunā un neuztraucas", kas radīja ažiotāžu sociālajos tīklos, cilvēkiem norādot uz bezrūpību nevietā.

Vēlāk Sipeniece, sēžot kalna pacēlājā, solīja veikt visus piesardzības pasākumus Latvijā kā likumpaklausīgs pilsonis pēc tam, kad atgriezīsies mājup.

Sipenieces ģimenei paredzēts Rīgā ierasties 15. martā.

Māksliniece pie saviem sekotājiem vērsusies ar jaunu paziņojumu, kas turklāt ticis atzinīgi novērtēts no veselības ministres Ilzes Viņķeles puses.

Sipeniece vēsta, ka pēc ielidošanas Rīgā lietos savu personīgo transportu, un visa ģimene ievēros rekomendēto 14 dienu uzturēšanos mājās, kur rūpīgi novēros savu veselības stāvokli. Izmaiņu gadījumā ģimene zvanīs atbildīgajiem dienestiem.

Šo video kā labu piemēru min ministre Viņķele, aicinot arī citas sabiedrībā zināmas personas rādīt priekšzīmi, kā ievērojami noteikumi laikā, kad Latvijā "Covid-19" dēļ izsludināts ārkārtējais stāvoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!