Foto: Kadrs no video
Pirmdienas, 1. jūlija, vakarā "YouTube" pirmizrādi piedzīvoja Latvijā pirmais realitātes šovs internetā "Gribi kļūt slavens?", kurā desmit censoņi kameru priekšā cīnīsies par atpazīstamību. Pirmajā epizodē skatītāji varēja sekot līdzi atlasei, kurā netrūka mulsinošu brīžu.

Interneta kanāla "Brivdienas.tv" veidotā projekta atlasē bija sapulcējusies ļoti raiba kompānija – iespēju pagozēties slavas saulītē izmantoja blogeri, sociālo tīklu zvaigznes, dejotāji, mākslinieki, akrobāti un daudzi citi, tostarp arī tādi, kuri jau iemantojuši zināmu popularitāti.

Šovam sākotnēji bija pieteikušies 180 censoņi, bet uz atlasi tika aicināti tikai 20 no viņiem. Šiem izredzētajiem bija jācenšas žūrijai sevi parādīt no labākās puses, un daži arī apliecināja, ka viņi slavas vārdā ir gatavi darīt dullas lietas.

Dalībniekus vērtēja kolorīta žūrija, kuras sastāvā bija estrādes zvaigzne Olga Rajecka, mūziķis Jānis Krīvēns un populārā blogere Evelīna Pārkere. Trijotne dažādi provocēja dalībniekus, un ar vienu no censonēm, fotogrāfi Eviju, Rajeckai pat sanāca ķīviņš.

Kamēr dalībnieki pa vienam stājās žūrijas priekšā, pārējie pagalmā aušojās kopā ar Latvijā populārāko "drag queen" Roju Rodžeru. Viņam bija piešķirtas divas VIP ceļazīmes dalībai šovā, kuras viņš varēja piešķirt kādam, kurš gatavs izdarīt kaut ko neprātīgu. Kāds puisis nometa drēbes un metās atveldzēties strūklakā. Savukārt kāda meitene bija gatava pat ielīst miskastē.

Jaunais šovs jau izraisījis pretrunīgus viedokļus – vieni jūsmojuši par redzēto, bet netrūkst arī tādu, kas komentāros nopēluši gan žūriju, gan šova veidotājus un formātu, gan šausminājušies par dalībniekiem.

"Nožēlojami vienkārši, skaties un domā, uz ko pasaule iet. Žūrija ne sūda nav labāka par tiem, kuri atnāk. Izskatās, jo labāk parādīsi, cik stulbs esi, jo labāk. Un šo man sauc par 21. gadsimtu," skarba bijusi kāda komentētāja.

Savukārt vēl kāds norādījis, ka šis ir "labs "šitšovs", ja uzreiz ej uz komentāriem". "Šovs diezgan labs, bet bija nepatīkami momenti," prātojis kāds cits komentētājs.

Producentu kompānija "Brīvdienas" veido šovus Latvijā jau astoņus gadus, un tie ir vieni no skatītākajiem TV projektiem. Viņi veidojuši tādus šovus kā "Gandrīz ideālas vakariņas", "Vakariņas četratā", "Saimnieks meklē sievu", "Gatava pārvertībām", "Kivičs. Pavisam privāti" un daudzus citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!