Foto: Vida Press
2013. gadā bijusī Krievijas skaistumkaraliene Jekaterina Perfenova (attēlā) un amerikāņu advokāts Ričards Fīlds Londonas tiesā iesniedza prasību šķirt savu laulību. Prāva jau iegājusi vēsturē kā viena no skaļākajām un skandalozākajām, kādu briti jebkad piedzīvojuši.

Kā vēsta ārvalstu mediji, 42 gadus vecā krievu skaistule un 59 gadus vecais advokāts laulībā nodzīvoja deviņus gadus un šajā savienībā pasaulē nākuši divi bērni, taču dažādu nesaskaņu un naudas problēmu dēļ pāris nolēma šķirties.

Kā jau tas bija gaidāms, vislielākās likstas izbijušajiem mīlniekiem sagādājusi mantas dalīšana. Advokāts Fīlds ir diezgan turīgs, taču ne gana bagāts, lai apmierinātu savas bijušās sievas augstās prasības un ekskluzīvās vēlmes.

Briti ar lielu aizrautību seko līdzi šķiršanās prāvai, un, kā vēsta britu tabloīdi, Jekaterina nemitīgi savam vīram pieprasa arvien lielākus uzturlīdzekļus. Sieviete ir uzņēmusies rūpes par abu bērniem, un viņa vēlas, lai bijušais vīrs visiem trim nodrošinātu tikpat greznu dzīvi kā laulības laikā.

Tiek lēsts, ka Fīlda ienākumi ir samazinājušies, un viņa kontā šobrīd atlikuši vien aptuveni 8,3 miljoni eiro, kas draudzīgi jāsadala ar bijušo sievu. Tiesa, viss nav tik vienkārši - Jekaterina godīgi atzinusies, ka laulības laikā Ričards viņu izlutinājis, pērkot dārgas dāvanas un greznas rotas, un viņa, arī būdama šķirtene, vēlas dzīvot šiki.

Lai gan daudzi briti bijušo Krievijas skaistumkaralieni nodēvējuši par aukstasinīgu aprēķinātāju un slinķi, Jekaterina šīs apsūdzības centusies atspēkot, apgalvojot, ka laulības laikā bijusi lieliska sieva, tādēļ viņa pelnījusi, lai bijušais vīrs viņu un abu kopīgos bērnus nodrošina līdz mūža galam.

Krievu daiļava pavēstījusi, ka viņa negrasās strādāt, un to apstiprinājis arī viņas advokāts, kurš apgalvojis, ka Jekaterinai esot pamatīgas veselības problēmas. Tāpat viņa noraidījusi piedāvājumu dzīvot lētākā mājā Londonas dienvidrietumos - skaistumkaraliene nolēmusi palikt greznajos Kensingtonas apartamentos.

Šomēnes skaistule no sava bijušā vīra pieprasījusi 3,6 miljonus eiro sāpju naudu, kā arī aptuveni 690 tūkstošus eiro ikgadējo kabatas naudu, lai varētu noalgot auklīti, mājkalpotāju un cilvēku, kurš brīvdienās palīdz tikt galā ar mājas soli.

Krievu skaistumkaraliene ir bijusi precējusies divas reizes, savukārt amerikāņu advokātam šī bija piektā laulība, un mediji ziņo, ka viņš jau noskatījis sev jaunu dāmu, kuru arī bildinājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!