Foto: Privātais arhīvs/Kadrs no video
Starp populārākajiem tematiem, par ko virtuālajā vidē parasti izceļas viskarstākās diskusijas, noteikti ierindojamas sūdzības par nekvalitatīvi sniegtiem pakalpojumiem kosmētikas salonos. Dažreiz šie ķīviņi izvēršas īpaši skaļi, un palīdzība tiek meklēta ārpus sociālajiem tīkliem.

Tā noticis ar kādu Kristīni, kura vērsusies pie "Bez tabu" – kā ceturtdienas vakarā vēstīja TV3 raidījums, jaunā sieviete speciāli atlidojusi no Norvēģijas, lai sniegtu interviju par nekvalitatīvi pieliktām skropstām. Tiesa, daudz vairāk par skropstām viņu biju satraukusi komunikācija ar skropstu licēju Jūliju, kura, atbildot uz Kristīnes sūdzību, bija nodēvējusi viņu par "kucīti" un atzinusi, ka "tādas skropstas uzliku tikai tev", un nav skopojusies arī ar citiem apvainojumiem. Tas krietni iedragājis klientes pašlepnumu.

Neapmierinātā kliente, kura pati ārzemēs nodarbojas ar mākslīgo skropstu pielikšanu, kopā ar "Bez tabu" komandu steidza uz dzīvoklītī ierīkoto salonu, lai atrisinātu domstarpības, bet tur neviens garās sarunās nevēlējās iesaistīties. Beigu beigās pie atnākušajiem iznāca Kristīne Deimon, kura salonā saimnieko kopā ar Jūliju. Viņa nelūgtos viesus mudinājusi doties prom, piedraudot pat ar policijas izsaukšanu.

Sižets izsaucis plašu rezonansi daļā sabiedrības un raisījis dedzīgas diskusijas, liekot satraukties pat uzņēmējai Lindai Abu Meri, kura savā "Facebook" profilā nav slēpusi – redzētais viņai šķitis "biedējošs stāsts".

"Gribam sakārtotu valsti, lamājam valdību – vietā un nevietā. Tikmēr sākt ar sevi neienāk prātā. Nebūt rupjam, augstprātīgam, darīt to, par ko maksā, cienīt sevi un citus. Droši vien nav daudz prasīts. Šis ir tikai viens piemērs, kā nevajadzētu būt, un valdība/valsts/deputāti pie tā pavisam nav vainīgi. Vainīgas ir divas kundzītes, kuras savu biznesu būvē nekvalitatīvi un rupji, neveiksmēs droši vien vainojot visus citus, ne pašas sevi," vēstījusi Abu Meri.

Aizstāvēt Deimon nepatīkamajā situācijā feisbuka komentāros steigusi sabiedrības dāma Liene Skulme, atzīstot, ka pazīst viņu kā "gaišu, talantīgu un fantastisku cilvēku, kuram ir sava galva uz pleciem".

"Tiem, kas nezina, vienmēr būs ko teikt, jo ir pārāk daudz brīva laika, lai lasītu visu pēc kārtas un stundām kādu kritizētu internetā, neiedziļinoties, nepazīstot cilvēku, klausoties klačas un (arī) piesedzot savus grēkus, pakāpjoties uz citiem. Tiem vienmēr ir viedoklis, un viņi vienmēr visur saskata ļaunu vai apdraudējumu," prātojusi Skulme, uzsverot, ka Deimon ir gan lieliska meistare, gan mamma. Diskusijās iesaistījušās arī citas populāras dāmas.

Sacelto jezgu komentēt gatava arī pati Deimon. Viņa "Delfi Izklaidei" atklāj, ka neapmierināto klienti pazīst jau sen un abas kopā pat apguvušas skropstu pieaudzēšanas prasmes.

"Viņa pie manis ir nākusi uz skropstām vismaz trīs reizes. Praktizējoties viena otrai veicām skropstu pieaudzēšanu, jo tikai mēs uz to brīdi varējām viena otrai nodrošināt to kvalitāti un stilu, uz kādu pašas tiecāmies. Bet katru reizi no viņas esmu klausījusies tikai neapmierinātību par citiem. Piemēram, kā viņa atradusi konfliktu ar vienu no labākajām pasniedzējām Krievijā, kas pat novedis līdz bloķēšanai sociālajos tīklos.

Neņēmu to galvā, bet nākamajā mūsu tikšanās reizē jau klausījos, kā viņa pamanījusies pakasīties ar viena no labākajiem saloniem Latvijā "Dalila Lashes" īpašnieci Irinu – esot spējusi nolikt pie vietas līdz pēdējam," par pazīšanos stāsta Deimon.

Foto: Kadrs no raidījuma "Bez tabu"
Pagājis mēnesis, un Kristīne atrakstījusi, ka vēlētos atkal atnākt. Tā kā Deimon pierakstu saraksts bijis pilns, viņa ieteikusi kolēģi Jūliju, par kuras profesionalitāti ir pārliecināta. Pēc Deimon lūguma Jūlija arī izbrīvējusi laiku.

"Jūlija pieņēma Kristīni, brīdinot, ka ir tikai stunda un ka nebūs pilna skropstu pieaudzēšana. Kristīne zina, ko tas nozīmē un tika informēta. Savu neapmierinātību viņa atsūtīja tikai vakarā pēc procedūras, un diemžēl Jūlija reaģēja negatīvi," atzīst Deimon un skaidro, ka meistares reakcija skaidrojama ar to, ka viņa tikšanās laikā bijusi spiesta klausīties "no Kristīnes par visiem viņas konfliktiem ar cienījamiem meistariem".

"Nervi bija saspringti, bet to visu piecieta, jo tomēr Kristīne ir "savējā". Meistaram nav pieņemts runāt sliktu par citu meistaru, tas ir kodekss, ko viņa neievēro. Tādas lietas jārisina personīgi, neaizskarot kādu un neiznesot to publiski," amata noslēpumos ļauj ielūkoties Deimon.

Daudzi feisbuka komentāros brīnījušies, kāpēc Deimon šo situāciju nav izskaidrojusi kameru priekšā, un uzņēmēja neslēpj – viņa apzinās savas rakstura īpašības un, iespējams, būtu pateikusi ko lieku. Tāpat Deimon uzskata, ka nelūgtie viesi izturējušies "diezgan bravūrīgi un uzstājīgi", kopā ar diviem vīriešiem "iebrūkot telpās, kurās atrodas tikai meitenes, kuras ir atslābinājušās, jo veic skaistuma procedūras" un sākot uzdot jautājumus, kuru mērķis, kā uzskata Deimon, ir bijis apstiprināt "ažiotāžas autores teikto".

Foto: Privātais arhīvs
"Nevar visiem izpatikt, nevar visiem paskaidrot. Ja nav galvas uz pleciem, bet dzied korī ar citiem putniem, ko tur vairs.

Es nemeklēju draudzīgu komunikāciju ar citiem cilvēkiem. Es cenšos darīt labi savu darbu, bet Jūlija ir miera mika. Mani pat reizēm kaitina viņas mīlīgums, tāpēc šī situācija mani nedaudz šokē, un jebkurā gadījumā būšu Jūlijas pusē, jo zinu, ka cilvēki, tāpat kā situācijas, ir dažādas. Mums neviens klients nekad nav un nevarēs pārmest, ka pie mums pret viņu ir slikti izturējušies. Mēs vienmēr labojam, ja kādai kas nepatīk," "Delfi Izklaidei" uzsver Deimon.

Tāpat viņa norāda, ka, iespējams, raidījuma sižetā parādītā sarakste ir izrauta no konteksta – komentārus un ziņas telefonos galu galā ir iespējams dzēst, tāpēc nevajadzētu steigties ar secinājumiem.

"Lai sāktu apsaukāt cilvēku lamu vārdos, ir jābūt pamatīgai vārdu apmaiņai iepriekš, kas noved pie saspīlējuma, un noteikti ne bez personīgiem apvainojumiem. Tā vienkārši cilvēku nevar izprovocēt," spriež Deimon.

Viņa neslēpj, ka ir neizpratnē par to, kāpēc tikusi ievilkta šajā publiskajā ķīviņā un kāpēc viņa vārds tiek saistīts ar pakalpojumu, ko viņa pat nav sniegusi, tāpēc nolēmusi konsultēties ar savu juristu, bet dažādu komentāru autorus Deimon mudina nestrēbt karstu un padomāt pirms spriedumu izdarīšanas.

"Novēlu visiem saglabāt skaidru galvu," aicina Deimon.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!