Foto: Vida Press
Gadu tūkstošu mijā daudzas Holivudas pirmās kases slavenības bija iecienījušas eksotisko "Double Island" kūrortu Kvīnslendas piekrastē Austrālijā. Tropiskā saliņa netālu no kontinenta piedāvāja luksusa atpūtu zeltainu smilšu pludmaļu ieskautā džungļu paradīzē, kas nu diemžēl grimst aizmirstībā – agrāk tik iemīļotais superzvaigžņu kūrorts pamazām pārvēršas pīšļos.

Ārzemju foto aģentūrās šopavasar publiskoti kadri, kas ļauj novērtēt, kā tagad – gandrīz 20 gadus pēc tā ziedu laikiem – izskatās kūrorts jeb, pareizāk sakot, tā paliekas, kas šobrī izstaro tikai jaušamu atblāzmu par šīs vietas agrāko spozmi un elitārajiem apmeklētajiem.

Tiek vēstīts, ka kūrorts iekļāvis vismaz 24 luksusa bungalo, kuros vienlaicīgi varēja izmitināt ap 40 viesu. Tāpat arī uz salas atradās izsmalcināts restorāns, sporta zāle, labiekārtotas pludmales, baseini un viss nepieciešamais, lai apmeklētāji varētu izbaudīt komfortu, nezaudējot džungļu pirmatnējo auru.

Kūrortā savulaik viesojusies aktrise Dženifera Anistone, kura tolaik vēl bija precējusies ar Holivudas spīdekli Bredu Pitu.

Savukārt aktieris Kianu Rīvss, kurš 2001. gadā atradies Austrālijā un filmējies vienā no grāvēja "Matrix" turpinājumiem, uz salas Vecgada vakarā pat esot pamanījies sarīkot vētrainu ballīti ar iespaidīgu uguņošanu, kas pārsteigusi vietējos iedzīvtājus. Rīvsa privātajā burziņā varēja sastapt gan Drū Berimoru, gan Metu Deimonu un citas slavenības.

Šobrīd viss liecina par to, ka kūrorts ir slēgts, un nepiederošām personām ieeja tajā ir stingri aizliegta, tomēr netrūkst zinātkāru ļaužu, kas izokšķerējuši salu un pamanījušies arī uzņemt fotogrāfijas.

Kā vēsta ārzemju mediji, kūrorts laika gaitā gluži vienkārši zaudējis savu popularitāti. Sākotnēji tas bijis ekskluzīvs un paredzēts tikai elitāriem ļaudīm un bagātniekiem, bet viņu interese ar laiku zudusi. Vēlāk kūrorts savas durvis atvēris arī parastajiem ceļotājiem, tomēr ļaužu interese nav bijusi tik liela, kā īpašnieki cerējuši.

Bildes ieskicē visai skumju un drūmu ainu – daba pamazām apēd pamestās būves un tās savā varā pārņem dažādi augi. Savukārt par cilvēku agrāko klātbūtni pludmalē liecina pamesti zviļņi un dvieļi. Krastā pie salas joprojām šūpojas kuterītis, kas uz kūrortu savulaik no kontineta nogādāja izmeklētos viesus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!