Foto: Privātais arhīvs

Skandalozā fotomākslinieka slavu iemantojušais Aleksandrs Sokolovs (attēlā) pēdējo mēnešu laikā ir mainījis savu fotografēšanas manieri, bet vēl aizvien viņš savus sekotājus sociālajos tīklos provocē ar pārdomām par dažādiem jutīgiem tematiem.

Šonedēļ viņš savā Facebook profilā publicējis viedokli par attiecību jautājumu, un, kā jau ierasts, viņš aizsācis kaislīgu diskusiju savu sekotāju vidū, no kuriem daļa fotogrāfa viedokli atbalsta, bet citi pret to izturējušies visnotaļ skeptiski.

"Katrs cilvēks sapņo par nopietnām un stabilām attiecībām. Lielākajai daļai nopietnas attiecības dod milzu psiholoģisko komfortu. Ir taču tik forši apzināties, ka tev ir kāds, kurš vienmēr tevi atbalstīs grūtos brīžos.

It kā viss forši, tikai vairs nav brīvības... Vairs nevar darīt visu, ko gribas un bez bailēm nodarīt pāri otrai pusītei. Ir jārēķinās ar otru cilvēku un jādomā, kā būs, ja būs," pārdomās dalījies Sokolovs.

"Jo ilgāk dzīvoju un jo vairāk attiecību man ir bijis, jo vairāk es pārliecinos, ka attiecības padara cilvēku vājāku un bezspēcīgāku. Jo ilgāk cilvēki ir kopā, jo grūtāk iedomāties dzīvi bez tā otra cilvēka.

Jebkura atkarība nav labi. Pat ja tā ir atkarība no cita cilvēka. Es neaģitēju dzīvot vientuļi,vai nodoties tikai gadījuma sakariem. Es tikai rekomendēju necensties atdzīvināt to, kas sen jau vairs neelpo," padomos dalījies Sokolovs.

Viņš arī paudis aizdoma, ka nepieciešamība pēc attiecībām ir vāja rakstura pazīme.

"Ja cilvēks ir psiholoģiski stiprs, kāpēc viņš nevar būt viens pats? Kāpēc viņam savā dzīvē būtu jāielaiž kāda cita cilvēka dzīve?

Man ir sajūta, ka cilvēki paniski baidās no vientulības. Īpaši sievietes. Tāpēc viņas ir gatavas pārciest jebko, lai tikai nebūtu vienas. Varbūt tomēr ir vērts paskatīties uz savām attiecībām no malas? Saprast, vai ir vēl palikusi kaisle un mīlestība, vai tikai pieradums un bailes kaut ko mainīt? Dzīve tomēr ir tikai viena un paiet ļoti ātri," savas pārdomas rezumējis Sokolovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!