Foto: Instagram.com/boitoiroi/

Otrdien, 23. oktobrī, tika dots starts Rīgas modes nedēļai. Atklāšanas pasākumā, kura viesi tika priecēti ar trim tērpu skatēm, bija sapulcējušies teju visi stilīgākie rīdzinieki, tomēr starp viņiem nebija viens no pamanāmākajiem un kolorītākajiem pašmāju šovbiznesa personāžiem Rojs Rodžers. Viņš notikumiem sekojis līdzi ar sociālo tīklu starpniecību un nav skopojies ar skarbu kritiku.

Jau vēstīts, ka modes nedēļas atklāšanas viesi varēja baudīt trīs tērpu skates un klātienē novērtēt igauņu zīmolu "Kristel Kuslapuu", Maķedonijas dizaineres Teodoras Mitrovskas darinājumus, kā arī pašmāju dizainu "Anna Elizabete Fashion".

Rojs, kurš savulaik ieguva popularitāti kā grupas "Triānas parks" solistes Agneses Rakovskas asistents, bet laika gaitā pats kļuvis par vienu no spilgtākajiem un stilīgākajiem pašmāju šovbiznesa aprindu pārstāvjiem, modes nedēļu šoruden nolēmis neapmeklēt. Kā saviem "Instagram" sekotājiem atklājis puisis, viņaprāt, pasākums ir nekvalitatīvi un neprofesionāli noorganizēts.

Igaunijas adījumu dizaineres Kristelas Kuslapu modeļi tērpus izrādīja jestros dančos, un Rojs, sekojot līdzi tās atspoguļojumam pasākuma viesu "Instagram" īsajos video stāstiņos, kas izdzēšas pēc 24 stundām, nav spējis slēpt sašutumu par to, cik pavirši viss pasniegts.

"Nulle horeogrāfijas, nekādas gatavošanās, nekādas mākslinieciskās vīzijas, kā tam vajadzētu izskatīties," īsajos video stāstos pasākumu komentējis Rojs, piebilstot, ka "tas arī ir iemesls, kāpēc es vairs neapmeklēju Rīgas modes nedēļu".

Tāpat arī viņš norādījis, ka iepriekš minētie vārdi esot attiecināmi ne tikai uz atklāšanas vakaru, bet pašu modes nedēļu kopumā, jo, viņaprāt, kāds tikai izdara savu darbu, lai saņemtu algu.

Rojs norādījis, ka viņam ir gana liela pieredze ar pasākumu rīkošanu, un viņš vienmēr cenšas izdarīt visu pēc iespējas labāk, tāpēc viņam ir ļoti skumji noskatīties, ka cilvēki bez degsmes un vīzijas rīko kaut ko, kas varētu būt lielisks, bet diemžēl tāds nav.

"Valstī, kurā ir tik daudz talantīgu cilvēku, gada prestižākais modes pasākums izskatās pēc mēsla," savos izteikumos skarbs bijis Rojs.

Viņš aicinājis pasākuma rīkotājus nesaukt sevi par labākajiem, ja nav iespējams sasniegt visaugstāko kvalitātes līmeni.

"Es nerunāju par dizaineri. Es dusmojos uz pašu modes nedēļu. Tas būtu varējis kļūt par gada labāko modes pasākumu," norādījis Rojs.

Noslēgumā spilgtais puisis piebildis – labi, ka ik gadu tiek rīkota Latvijas Mākslas akadēmijas studentu modes skate, jo tā stila gardēžiem vismaz sniedzot baudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!