Foto: DELFI

Pazīstamais žurnālists un pasniedzējs Kārlis Streips (attēlā) pēc vairākus gadus ilgo attiecību izjukšanas atzinies, ka jūtas labi arī pats savā kompānijā un ir gatavs dalīties padomos ar vientuļajiem tautiešiem, kā tumšajos rudens vakaros neieslīgt grūtsirdībā.

''Pirmkārt, jāatceras, ka būt vienam nenozīmē būt vientuļam. Ja tu pats sev patīc, ir forši atrasties savā kompānijā. Vari lasīt to, kas tevi interesē, skatīties sev tīkamas TV pārraides un klausīties jautru mūziku,'' sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Streips.

Viņš iesaka rudens vakarus nepavadīt tumsā. ''Pret nomāktību ļoti palīdz gaisma, tāpēc, ja var atļauties, iesaku nopirkt saules lampu. Protams, ja ir pavisam traki, ir jāiet pie ārsta. Mūsdienās pret depresiju pieejamas dažādas zāles,'' nekautrēties, ja nomāktība kļūst traucējoša, iesaka pazīstamais žurnālists.

Viņš brīdina neslīcināt skumjas pudelē. ''Jāatceras, ka alkohols ir depresants, tāpēc skumjas ar to kliedēt mēģināt nevajadzētu. Piedzēries cilvēks kļūst tikai vēl depresīvāks,'' brīdina Streips. Viņam pašam šoruden grūtsirdībā ieslīgt nav laika.

''Pa dienu smagi strādāju, bet vakarā blenžu televīziju. Man pašam iet pie sirds informatīvi raidījumi, kas gan nebūs tās labākās zāles pret depresiju. Nomāktajiem drīzāk iesaku baudīt komiskus seriālus, filmas, TV spēles.

Rudenī jāklausās jautru mūziku - kaut ko popsīgu, ritmisku un priecīgu. Pensionāri pret popu varētu iebilst, bet arī klasiskajā mūzikā var atrast ko priecīgāku. Jāklausās nevis Vāgneru, bet Vivaldi,'' receptes priecīgākiem rudens vakariem atklāj Streips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!