Foto: DELFI

Šonedēļ aprit tieši viens gads, kopš dibināts humorista Ufo radio BOOM FM, un šonedēļ pirmo jubileju atzīmē arī raidstacijas populārākais, bet tajā pašā laikā pretrunīgāk vērtētais šovs – Nacionālā teātra aktiera Artusa Kaimiņa (attēlā) vadītais raidījums Suņu būda, kurā ne viens vien Latvijas šovbiznesa spīdeklis dabūjis kārtīgi trūkties.

Jau kopš pirmās dienas Suņu būda izpelnījusies neviennozīmīgu novērtējumu, un, kamēr daži nopeļ Kaimiņu un dēvē viņu par rupekli, citi slavē aktiera trāpīgos izteikumus un drosmi uzdrīkstēties publiski paust savas patiesās domas.

DELFI Izklaide piedāvā atskatu uz spilgtākajiem notikumiem šovā, kas šī gada laikā pašmāju sabiedrību satraukuši, šokējuši, apbūruši un uzjautrinājuši. Skaidrs ir viens – vienaldzīgo nav.

Parādnieka dusmas un Zentiņas gaužās asaras

Foto: DELFI

Suņu būda publiskajā telpā sevi pieteica ar skaļu blīkšķi - pirmajā raidījumā studijā pie Artusa viesojās leģendārā hita Perfekta diena izpildītājs Nottārs, un Kaimiņš jauniņajam puisim sarīkoja īstas uguns kristības, kurās dziedāja ego tika burtiski iemīdīts zemē.

Tiesa, Kaimiņa plānos nebija smērēt savas rokas ar maziem un nepieredzējušiem puisīšiem, un drīz vien aktieris ķērās daudz nopietnākiem vēršiem pie ragiem - trešajā Suņu būdas raidījumā studijā pie Artusa viesojās Saeimas deputāts Imants Parādnieks, un arī šoreiz atmosfēra bija visnotaļ nokaitēta.

Artusam ar saviem jautājumiem un nemitīgo sarunas biedra pārtraukšanu pusvārdā izdevās Parādnieku pamatīgi nokaitināt, un Saeimas deputāts nemaz necentās slēpt faktu, ka Kaimiņš viņu pamatīgi sadusmojis.

Tiesa, dūru vicināšana šoreiz izpalika, un noslēgumā tomēr abi šķīrās visnotaļ draudzīgi, biedriski paspiežot rokas, bet kādai citai raidījuma viešņai - aktrisei Regīnai Devītei (attēlā) - atgūties pēc Suņu būdā piedzīvotā šoka bija krietni vien grūtāk.

Artusam izdevās atrast Regīnas vājo vietu un tik ļoti satraukt un aizvainot seriāla UgunsGrēks slaveno Zentiņu, ka aktrise vēlāk mājās lēja gaužas asaras, un vēsts, ka Kaimiņš saraudinājis latviešu dievinātā seriāla populārāko tēlu, pamatīgi satricināja nāciju.


Visu aizskarto sieviešu un bērnu aizstāvis Gacho

Foto: DELFI

Kamēr daļa nācijas ar milzīgu aizrautību sekoja un joprojām seko līdzi Kaimiņa izdarībām šovā un sajūsminās par aktiera provokācijām, neiztrūkst arī tādi, kas anonīmos interneta komentāros vairākkārt paziņojuši, ka Artuss neesot īsti pie pilna prāta, tomēr tikai viens drošsirdis uzdrošinājies viņu uzrunāt publiski.

Reperis Gatis Irbe jeb Gacho (attēlā) publiskā video uzrunā gluži kā Robins Huds paziņoja, ka nespēj samierināties ar Kaimiņa bravūrīgajiem izgājieniem, un visu saraudināto sieviešu un bērnu vārdā nolēmis duelēties ar Artusu un boksa ringā viņam atmaksāt par visām pārestībām, ko citiem nodarījis.

Drīz vien savu atbildi sniedza arī Kaimiņš, kurš pavēstīja, ka labprāt duelēsies ar Gačo, ja vien viņam samaksās 67 tūkstošus latu - tieši tādu summu Artuss vēlējās par dalību boksa mačā, ko aktieris ironiski nodēvēja par repera reklāmas kampaņu.

Medijos plaši atspoguļotais kašķis beidzās bez dūru vicināšanas, un drīz vien abu vārdu apmaiņa, kurā vīrieši viens otru dēvēja par cirvjiem, nogrima aizmirstībā, taču izdevuma Vakara Ziņa žurnālistiem, kas uzdrošinājās Kaimiņu publiski apsaukāt, klājās krietni vien plānāk - aktieris žurnālu iesūdzēja tiesā un pieprasīja kompensāciju par morālā kaitējuma nodarīšanu.


Arī 'mīzēji' dabū trūkties pēc pilnas programmas

Foto: DELFI

Neilgā laikā Kaimiņš kļuvis par vietējā mēroga apbrīnas objektu un uzlecošo zvaigzni, taču viņa nešpetnās dabas slava nereti gājusi pa priekšu citiem aktiera sasniegumiem, kā rezultātā vairākas sabiedrībā zināmas personas atteikušas dalību šovā.

Kaimiņš šos cilvēku, kas nespēj stāties viņam pretī aci pret aci, dēvēja un joprojām dēvē par "mīzējiem", bet dažiem "gļēvuļiem" aktieri savulaik izdevās tā nokaitināt, ka viņš par tiem savā šovā paņirgājās arī bez pašu klātbūtnes.

Tā, piemēram, savulaik Kaimiņa nežēlastībā krita televīzijas "seja" Binnija Ārberga (attēlā), kuru aktieris publiski pataisīja par dumju blondīni.

Toreiz Artusu bija sadusmojis fakts, ka dāma līdz pat pēdējam brīdim lika visiem domāt, ka nāks uz šovu, bet pāris stundas pirms ētera laika paziņoja, ka tomēr nevarēs ierasties Suņu būdā.

Tāpat viens no "mīzējiem", kurš dabūja pamatīgu sutu pēc pilnas programmas, bija arī dziedošais policists Nikolajs Puzikovs, kurš savu dalību šovā atteica, bet tas Kaimiņam neliedza publiskot telefonsarunu, kurā mūziķim tiek izteikts piedāvājums ierasties Suņu būdā, patīksmināties par Koļas daiļradi un iesmiet par faktu, ka viņa fanes ir mazas meitenītes.


Timrots beidzot noliek Kaimiņu pie vietas

Foto: LETA

Suņu būdas vēsturē pieredzēts tikai viens gadījums, kad kāds no uzaicinātajiem viesiem spējis pilnībā atspēkot Kaimiņa bravūrīgos "uzbraucienus" un nostādīt pašu šova vadītāju apceltā sarunbiedra lomā, un to panāca TV darbonis Pauls Timrots (attēlā).

Sarunu ar Timrotu Kaimiņš uzsāka sev ierastajā manierē, un aktieris jau pirmajās pārraides sekundēs savu viesi apbēra ar provokatīviem jautājumiem par privāto dzīvi, taču šoreiz Artusa sarunbiedrs verbālajā cīņā par viņu bija krietni vien pārāks.

Timrots nebija salaužams, un visas intervijas laikā viņš turējās kā nesatricināma mūra siena, un tad, kad Kaimiņš saprata, ka viņam neizdosies savu viesi nokaitināt, Artuss atmeta ar roku provokācijām, un saruna ievirzījās krietni vien nopietnākā un saturiskākā gultnē.

Šoreiz pats Kaimiņš bija tas, kurš dabūja trūkties - Timrots vairākkārt aktierim pārmeta nesakarīgu jautājumu uzdošanu, haotiska dialoga veidošanu, mētāšanos no vienas tēmas otrā un nespēju skaidri formulēt savas domas.


Geji, sekss, nauda un netīrās veļas mazgāšana

Foto: F64

Tie, kas regulāri seko līdzi notikumiem Suņu būdā, noteikti būs pamanījuši, ka īpaši mīļas un sirdij tuvas tēmas, kuras Kaimiņš regulāri vēlas apspriest savā šovā, ir sekss, nauda un geji - aktieris gandrīz nekad nelaiž garām izdevību iztaujāt savus viesus par viņu ienākumiem un to, kas notiek guļamistabā.

Tā, piemēram, savulaik Suņu būdā viesojās modes blogeris Deniss Ševeļovs, kurš ir viens no retajiem Latvijas vīriešiem, kurš publiski atzinies, ka ir gejs, un toreiz Kaimiņš nemaz nekautrējās savu viesi iztaujāt sīkāk par viņa seksuālo orientāciju.

Tāpat Suņu būdā paviesojies arī žurnālists Kārlis Streips (attēlā), kurš ir viens no pazīstamākajiem un populārākajiem pašmāju gejiem. Toreiz Kaimiņš pie sevis studijā bija uzaicinājis arī komponistu Uldi Marhilēviču, un abi viesi, diskutējot par seksuālajām minoritātēm un šo ļaužu tiesībām, pat sagāja ragos.

Savukārt aktieris Ģirts Ķesteris vienā no raidījumiem tika sīki un smalki iztaujāts par notikumiem viņa seksuālajā dzīvē. Tāpat arī Sandim Kiopam nācās Kaimiņiem sniegt atbildes uz jautājumiem, kas skar viņa privāto dzīvi un guļamistabu.


Velns nav tik melns, cik viņu mālē

Foto: F64

Tiesa, ne visos savos līdzšinējos raidījumos Kaimiņš tikai plēsis jokus un bārstījies ar asprātībām. Suņu būdā nereti apspriestas arī ļoti nopietnas tēmas, kurās muļķīgi jautājumi un provokācijas galīgi neiederas.

Savulaik Kaimiņš savā raidījumā kopā ar advokātu Aldi Gobzemu spriedelēja par Zolitūdes Maximas traģēdiju, un centās izshēmot, kurš vainojams nelaimē. Tāpat viens no raidījumiem tika veltīts arī bijušajai kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei Grendei.

Vairākkārt pierādījies, ka velns nekad nav tik melns, cik viņu mālē, un arī Kaimiņš bieži vien apliecinājis, ka Suņu būda nemaz nav tik bīstama, kā daudziem varētu šķist.

Tā, piemēram, saruna ar aktrisi Agnesi Zeltiņu bija viena no retajām reizēm, kad Artuss savu viešņu necentās izprovocēt vai sadusmot. Tāpat ļoti pozitīvā gaisotnē tika aizvadīta arī intervija ar ārstu Hosamu Abu Meri.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!