Foto: AFP/Scanpix
Piektdien, 1. novembrī, Taizemes kūrortpilsētā Pataijā notika starptautiskā skaistumkonkursa "Miss International Queen 2013" fināls, kurā tika izraudzīts šī gada skaistākais transseksuālis pasaulē.

Šogad par uzvarētāju kļuva Marsela (agrāk Marsels) Ohaio no Brazīlijas, bet otrajā vietā palika skaistākais ASV transvestīts - Šantela D'Marko no Floridas štata pilsētas Orlando.

Marsela ir pirmā brazīliete, kura uzvarējuši šajā pasaulē prestižākajā transvestītu skaistumkonkursā, kurš norisinājās jau devīto reizi. (Konkurss dibināts 2004. gadā, bet vienu gadu tas nenotika Taizemes politiskās nestabilitātes dēļ.)

Kopumā skaistumkonkursa finālā piedalījās 25 transvestīti no 17 dažādām valstīm, un viņiem bija gan jāizrāda augums un apģērbs, gan jāprezentē nacionālās paražas, jāpeld, jāspēlē sporta spēles, jāpozē un jādemonstrē talanti.

Uzvarētājs saņēma 10 000 ASV dolāru, iespēju bez maksas vienu gadu dzīvot "Woodland Hotel and Resort" viesnīcā Pataijā, kā arī saņēma daudzas citas balvas no sponsoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!