Foto: Gigi Wu/Facebook
Nesen traģiski bojā gājušās taivāniešu tūrisma entuziastes un soctīklu zvaigznes Gigi Vu ģimene uzsākusi ziedojumu vākšanu savas radinieces bēru izmaksu segšanai, kā arī piemiņas plāksnes uzstādīšanai kāda kalna virsotnē.

36 gadus vecās Vu, kura atpazīstamību bija iemantojusi ar fotografēšanos bikini sasniegtajās virsotnēs un publiskajā telpā tika dēvēta par "bikini alpīnisti", ķermenis tika atrasts pirmdien. Viņas ģimene sociālajos tīklos izplatījusi paziņojumu, ka vietnē "GoFundMe" iespējams ziedot līdzekļus alpīnistes izvadīšanai un piemiņai.

"Mēs vēlētos, kaut savai mīļajai Gigi varētu dot pasauli. Mēs esam aizkustināti par to, ka pasaule viņu atbalstīja un sniedza atbalstu arī mums, kad tas bija nepieciešams.

Mums ieteica izveidot ziedojumu lapu, kas palīdzēju sarīkot bēres un saglabāt Gigi piemiņu, jo mēs kalna virsotnē vēlamies uzstādīt viņai plāksni, lai Gigi vienmēr būtu dzīva. Mēs neko negaidām, bet novērtējam jebko," teikts paziņojumā, kuri ģimene izplatījusi alpīnistes privātajā "Instagram" foto blogā, kas apskatāms tikai tā sekotājiem.

20 stundās ģimenei izdevies savākt 230 ASV dolāru no iecerētajiem 10 tūkstošiem. Pagaidām naudiņu ziedojuši četri cilvēki, no kuriem viens bijis īpaši dāsns un Gigi piemiņai atvēlējis 200 ASV dolāru.

Atgādinām, ka Vu viena pati bija devusies vairāku dienu ilgā pārgājienā Taivānas Jušanas Nacionālajā parkā. Sieviete iekrita aizā un 19. janvārī pati sazinājās ar glābšanas dienestiem. Viņa pastāstīja, ka nokritusi no aptuveni 20 metru augstuma un guvusi smagus ievainojumus, kuru dēļ pati saviem spēkiem nespēj pārvietoties.

Slikto laika apstākļu dēļ glābēju helikopters vairākkārt nespēja sasniegt nelaimes vietu, un palīgā tika sūtīta kājāmgājēju glābšanas komanda. Pirmdien alpīniste tika atrasta mirusi. Tā kā iepriekšējā naktī gaisa temperatūra bija nokritusies līdz ūdens sasalšanas robežai, tiek pieļauts, ka Vu mirusi no hipotermijas.

Vu atpazīstamību dzimtajā Taivānā un sociālajos tīklos bija iemantojusi, pateicoties fotogrāfijām, kurās viņa bikini iemūžināta dažādās virsotnēs. Intervijās vietējiem medijiem pērn sieviete stāstīja, ka šis hobijs radies pirms vairākiem gadiem pēc kādām zaudētām derībām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!