Foto: Privātais arhīvs

Latviešu basketbolists Jānis Timma sociālajā vietnē "Instagram" publiskojis pārdomas pēc savas dzimtās mazpilsētas apmeklējuma.

Pozējot pie spoguļa ne pārāk glaunā vannasistabā, Jānis Timma pie saviem 200 tūkstošiem instagrama sekotāju vērsies ar pārdomām, kādas viņā raisījušās pēc dzimtās pilsētas apmeklējuma. 28 gadus vecais sportists nāk no Latvijas mazpilsētas Krāslavas.

"Vēlos padalīties pārdomās un emocijās, kuras piedzīvoju savā pēdējā ceļojumā. Es biju savā dzimtajā pilsētā. Jā, bija fantastiski atkal redzēt savu vecotēvu, satikt sava tēva ģimeni, brālēnu un citus man pazīstamus cilvēkus. Bet man radās sajūta, ka es viņiem vairs neesmu tas mazais zēns, kurš augām dienām spēlēja bumbu un neklausījās, ko viņi saka. Ne vairs bērnelis no sētas, bet gan kāds, kurš paskatījies, kas notiek ārpus pilsētas robežām. Es satiku cilvēkus, kuri skatījās uz mani [ar domu]: šim čalim taču ir viss, un viņš tagad ieradies šeit?! Nē, draugs, es dzīvoju tāpat kā lielākā daļa no jums, un varbūt pat mazliet sliktāk. Taču man bija sapnis, pēc kā dzinos, un joprojām pie tā strādāju. Tas, ko vēlos pateikt: beidziet apspriest, beidziet tiesāt," pārdomās par mazpilsētas vidi dalās Timma.

Viņš skaidro, ka jebkurš var būt veiksmīgs un apmierināts ar savu dzīvi, taču pie tā ir jāstrādā. "Pievērsiet lielāku uzmanību savai dzīvei. Neskatieties apkārt! Jā, jūs varat sevi salīdzināt un sacensties ar kādu, bet nedzīvojiet svešas dzīves. Izveidojiet savējo pats! Galu galā katru dienu spogulī jūs redzat tikai sevi pašu. Netiesā citus, kuri nespēj ietekmēt tavu dzīvi, to vari tikai tu pats," vēsta basketbolists un sola savus fanus priecēt ar fotogrāfijām, kas parādīs, no kurienes nāk viņš pats. "Varbūt tās kādu iedvesmos nepadoties un turpināt ceļu. Ja es varēju, tad tu arī vari."

Timmas ierakstu ar atbalsta vārdiem pagodinājusi arī viņa kundze Anna Sedokova: "Mans piemērs it visā!"

Jau vēstīts, ka Jānis Timma pārtraucis darba gaitas Maskavas apgabala basketbola klubā "Himki". Sportists nesen uzturējās Kalifornijā, ASV, bet nupat desmit dienas abi ar sievu pavadīja šķirti, Timmam viesojoties dzimtenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!