Foto: DELFI

Latvijas seksa eksperts Edgars Toretto (attēlā), kurš allaž brīvi attiecies par dažādām seksualitātes izpausmēm, beidzot ir ne pa jokam saniknojies. Viņš paziņo, ka iestājas pret Eiropraida rīkošanu Latvijā, un uzsver, ka geju publiska izrādīšanās – tas nav normāli.

"Es esmu pret praida rīkošanu Latvijā. Tā ir tikai un vienīgi nevajadzīga izrādīšanās. Krievijā taču aizliedza praidu, uzskatu, ka mums jārīkojas līdzīgi, jo Latvija nav gatava gejiem. Sekot Eiropai ir jāsāk no cita gala - jāpalielina algas un iedzīvotāju dzīves līmenis līdz Eiropas standartiem.

Ja Latvija nav gatava palielināt algas līdz Eiropas līmenim, kāpēc mums jābūt gataviem Eiropas gejiem?" skarbs savos izteikumos sarunā ar DELFI Izklaidi ir Toretto. Seksa eksperts atklāj, ka arī viņa plašajā paziņu lokā ir netradicionāli orientēti ļaudis, taču neviens no viņam zināmajiem nepiedalās praidā.

"Tas, ko darīt gultā, ir katra brīva izvēle. Vari būt sekss ar džeku - mani tas netraucē, bet neej un nerādi to visai valstij! Normāli domājoši geji neskrien ielās propagandēt savu orientāciju. Latvijā nekāds geju gājiens nav vajadzīgs.

Man radies jautājums - kas to visu sponsorē? Saeima pieņēma lēmumu atļaut Eiropraidu Rīgā. Vai tas nozīmē, ka Saeimā sēž kāds zilais?" retoriski jautā Latviešu seksa īpatnību pētnieks. Toretto kā seksa pētnieks uzskata par savu pienākumu izprast, no kurienes homoseksualitāte rodas un vai iespējams ar to cīnīties.

Savas izpētes laikā, runājot ar pašiem homoseksuāļiem un iepazīstoties ar zinātniskiem pētījumiem, viņš jau izdarījis vairākus secinājumus.

"Agrāk ārsti pierādīja, ka bērni var piedzimt ar hormonālām novirzēm, ja māte grūtniecības laikā saslimst ar masaliņām vai vējbakām. Tas var novest pie orientācijas maiņas. Tāpat nosliece uz citu orientāciju var rasties dzīves laikā, ja zēna audzināšanā pārsvarā piedalās māte, bet tēvs nepievērš uzmanību," geju rašanos izskaidrot mēģina Toretto.

Viņš uzsver, ka homoseksualitāte ir dziļi emocionāla problēma - nereti geji izjūtot dziļu riebumu pret pretējo dzimumu, bet pašu homoseksuāļu savstarpējās attiecības ir ļoti sarežģītas un strīdu pilnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!