Foto: Reuters/Scanpix

Slava un bagātība bieži vien iet roku rokā ar dažādām atkarībām, un vairumā gadījumu tas ir alkohols, kura purvā pazudinājušies daudzi ietekmīgi ļaudis. Savukārt par vienu varam būt droši – ASV prezidents Donalds Tramps "zaļajam pūķim" ne tikai iet ar līkumu, bet to burtiski ir iemīdījis zemē.

Tramps jau daudzus gadus alkoholu vispār nelieto, un tam ir arī izskaidrojums. Prezidents ceturtdien Baltajā namā sniedza uzrunu par dažādām atkarībām amerikāņu sabiedrībā, un viņš uzrunā arī pieminēja savu brāli Fredu, kurš nomira 43 gadu vecumā 1981. gadā.

"Man bija brālis Freds. Lielisks puisis. Visizskatīgākais puisis ar vislabāko personību. Bet viņam bija problēma. Viņam bija problēmas ar alkoholu. Viņš man nemitīgi atkārtoja, lai es nekad nedzeru," ārzemju mediji citējuši Trampu, kurš arī piebildis, ka Freds par viņu bijis vecāks, tāpēc viņš klausījis sava brāļa padomam.

Tāpat arī Freds, kurš bija lidmašīnas pilots, brālim Donaldam piekodinājis nesmēķēt un nemitīgi atgādinājis, cik lielu postu var nodarīt kaitīgie ieradumi, un arī šim padomam viņš klausījis. Tramps nekad mūžā nav pieskāries cigaretei.

"Viņš man palīdzēja. Man bija kāds, kurš man parādīja virzienu. Viņam alkohola dēļ bija ļoti, ļoti grūta dzīve. Viņš bija stiprs vīrietis, bet tas, kam viņš gāja cauri, bija ļoti, ļoti smagi. Es no Freda guvu mācību," sacījis Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!