Foto: DELFI
Pavasaris ir teju klāt, tomēr prieku par tā atnākšanu var sabojāt ziemā uzaudzētā "riepiņa", kas nodevīgi atklāj noslinkoto treniņu un ikvakara našķēšanās sekas. Šai sakarā dažādos TV projektos iepazītā fitnesa trenere Kristīne Bērziņa (attēlā) dod pāris padomus, kā atbrīvoties no liekajiem tauciņiem un ātri iegūt šmaugu vidukli.

"Lai iegūtu slaidāku vidukli, ļoti labi noder jau tautā pārbaudītā metode ar riņķa griešanu. Pie tam šobrīd tie jau ir krietni uzlabotāki un attiecīgi sniedz lielāku efektu.

Iesaku izvēlēties resnāku un smagāku riņķi, kam piestiprinātas īpašas bumbas. Tas gan jādara regulāri un salīdzinoši ilgi. Vislabāk ir riņķa griešanas laiku palielināt pakāpeniski līdz kādai pusstundai dienā.

Jāņem vērā, ka sākumā uz sāniem gan būs zilumi, tomēr par to nevajag uztraukties, un jau pēc pāris dienām tie būs nogājuši.

Tāpat noderīgs ir arī visiem zināmais disks, uz kura var uzkāpt un, turot ķermeņa augšējo daļu taisnu, ar gurnu un vēdera preses palīdzību griezties uz vienu un otru pusi.

Protams, ar slodzi nav jāpārforsē un griezt var tik, cik iespējams izturēt. Arī ar desmit minūtēm ik vakaru patiesībā būs gana," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Bērziņa.

"Jāatceras, ka ātras receptes, kuras priekšnoteikumus ievērojot, momentā parādīsies plakans vēders, nav. Tomēr noderīgi ir arī visi vēdera preses un sānu muskulatūras vingrinājumi.

Taukus vidukļa zonā vislabāk dedzina spēka vingrojumi, lai gan ieteicama ir arī kardio slodze. Tomēr tieši dažādu vingrinājumu pildīšana liks taukiem pazust ātrāk, vietā rodoties muskuļiem.

Ļoti efektīvs vingrojums, piemēram, ir nostāšanās balsta pozīcijā uz sāniem, kad viens no atbalsta punktiem ir roka, savukārt otrs - pēdas. Esot šādā pozīcijā, var gan cilāt gurnus un pārējo ķermeni augšup, lejup, gan vienkārši censties sevi noturēt taisnā līnijā noteiktu laiku.

Tāpat jāatceras pareizas elpošanas priekšnoteikumi - uz slodzi vajag izelpot, savukārt uz atbrīvošanos - ieelpot," iesaka trenere.

Taujāta, kā Bērziņa šai jautājumā vērtē dažādu masāžas procedūru lietderību, trenere atbild skeptiski.

"Šarko un limfodrenāžas tipa masāžas, manuprāt, šai ziņā ir nedaudz pārvērtētas. Protams, tauku dedzināšanā asinsrite ir būtiska, tomēr tā uzlabosies arī pati no sevis, ja vien vismaz trīs reizes nedēļā tiks piekoptas fiziskas aktivitātes. Var gan skriet, gan braukt ar riteni. Jebkura fiziska slodze ir ieteicama.

Kopumā tam, ka asinsrite jāuzlabo tieši ar masāžām, nepiekrītu. Masāža maksā naudu, savukārt es uzskatu, ka savu fizisko formu cilvēks var savest kārtībā arī bez papildu līdzekļu ieguldīšanas," spriež Bērziņa, atklājot vēl kādu slaiduma noslēpumu.

"Zināms, ka ar vingrošanu slaida vidukļa iegūšanai vien nepietiek, jo ļoti būtiska loma ir uzturam. Ar veselīga uztura pamatprincipiem katrs var iepazīties pats, tomēr ir arī kāds triks.

Vidukļa zonā ir tendence uzkrāties tiem taukiem, kas iegūti no kviešu miltu izstrādājumiem, tādēļ tos uzturā iesaku nelietot vispār," atklāj Bērziņa.

Foto galerijā: ieskats šova Okartes skatuve dalībnieku vingrošanas nodarbībās treneres Bērziņas vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!