Foto: AP/Scanpix/LETA

Par sevi runāt atkal likusi titulētā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa. Viņa Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā jeb "Australian Open" pārsteigusi ar drosmīgu tērpu, un šī nav pirmā reize, kad apģērbs, kurā sportiste izgājusi kortā, raisa plašas diskusijas.

Otrdien čempionāta pirmās kārtas mačā, kurā Viljamsa guva uzvaru, viņa laukumā gozējās viendaļīgā, zaļā triko kostīmiņā, zem kura sportiste bija pavilkusi tīkliņzeķubikses.

Ārzemju plašsaziņas līdzekļi sportistes tērpu nodēvējuši par ļoti drosmīgu un pat izaicinošu, un gana daudzi par Viljamsas kostīmu un zeķubiksēm izteikušies arī sociālajos tīklos.

Tenisam neraksturīgais kostīms izpelnījies lielu ievērību. Ne viens vien Viljamsai pārmetis tenisa etiķetes pārkāpšanu un klaju necieņas izrādīšanu šī sporta veida tradīcijām.

Mediji pieļāvuši, ka Viljamsa, iespējams, apzināti vēlējusies provocēt. Pērn pavasarī plašu ažiotāžu izraisīja "Melnās panteras" triko, kurā sportiste startēja Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. "French Open" organizatori vēlāk lēma, ka sportistēm turpmāk tiks aizliegts iziet kortos ar viendaļīgu, apspīlētu tērpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!