Foto: LETA/Publicitātes foto/DELFI kolāža

Šoruden vairāku mediju redakcijas saņēma šokējošu fotogrāfiju – tajā bija redzams savulaik LNT un pēc tam arī TV3 moderators Ivo Goldmanis cilvēka cieņu pazemojošā stāvoklī. Izdevums "Kas Jauns" vēstīja, ka viņš ir alkohola atkarības varā un kļuvis par bezpajumtnieku. Nu stāstam ir turpinājums.

Kā šonedēļ ziņo žurnāls "Kas Jauns", kādreizējais telekanāla LNT ārzemju ziņu redaktors un diktors Ivo Goldmanis iekļuvis savas dzīves dziļākajā bedrē pēc tam, kad zaudēja darbu televīzijā. Tas gan noticis pakāpeniski, ne uzreiz pēc atlaišanas. "Viss, ko sāku darīt, no manis neatkarīgu apstākļu dēļ neizdevās. Nekas negāja uz priekšu, iestājās bezcerība un pazuda vēlme vispār kaut ko darīt," skaidro Goldmanis.

Izrādās, iepriekš viņš 20 gadus bija dzīvojis skaidrā, tomēr gadījās paklupt, tad viņš devies rehabilitācijā. Šo vasaru Goldmanis esot pavadījis laukos, piekopis veselīgu dzīvesveidu, taču rudenī, Rīgā atgriežoties, izmisums un bezcerība panāca to, ka viņam pazudusi vēlme dzīvot. "Pirms tam pa kāpņu telpām es nedzīvojos," viņš saka sarunā ar žurnālistu Juri Vaidakovu.

Pārtraukt apburto loku viņam palīdzējuši bijušie kolēģi pēc šokējošās "Kas Jauns" publikācijas. Viņi izrāvuši Ivo no "elles un bezdibeņa", un šobrīd priekšā atveseļošanās ceļš. Goldmanis gan atklāj, ka ar daudziem no kādreizējiem kolēģiem bija pamanījies sabojāt attiecības, tomēr tagad tieši viņi izrādījušies Ivo stiprā aizmugure.

Goldmanis arīdzan pauž pateicību savai šķirtajai sievai, kādreizējai LNT korespondentei Dacei Goldmanei, ka viņa rūpējas par abu trim dēliem. Tieši dēli bijis motivējošākais faktors atgriezties normālā dzīvē. Tāpat viņš ir pateicīgs savai tagadējai sievai Kristiānai: "Ja viņas nebūtu, es jau sen būtu miris," stāsta Ivo.

Šobrīd viņš ir izgājis rehabilitācijas kursu, atguvis veselību un veicis savu "morālo inventarizāciju". Goldmanis ir atvērts arī darba piedāvājumiem.

Par nesen piedzīvoto bezpajumtnieka periodu viņš teic: "Uzskatu, ka turpmāk mani tāds klupiens vairs nepiemeklēs. Tā bedre ir apskatīta un es tajā vairs nevēlos nokļūt. Nē, nē, nē!" Viņš uzsver, ka ne jau apzināti cilvēki līdz tādai situācijai nokļūst un gadīties varot jebkuram. "Tu vairs nekontrolē situāciju, bet situācija kontrolē tevi," – tā Ivo Goldmanis intervijā izdevumam "Kas Jauns".

Kā zināms, pirms diviem trim gadiem tika likvidēts LNT Ziņu dienests, daļai no cilvēkiem pārejot darbā uz TV3, bet vēl daļai tiekot atlaistiem. 2012. gadā LNT tika pārdots "MTG" koncernam, TV3 īpašniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!