Foto: DELFI

Pašmāju joku plēsējs un ētera balss Kaspars Upacieris jeb Ufo (attēlā) atzīst, ka viņam reti sanāk gatavot, taču komiķim ļoti garšo olas - viņa mīļākais brokastu ēdiens svētdienu rītos ir ideāli pagatavotas mīkstās olas.

"Nav nemaz tik viegli pagatavot olas tā, lai tās būtu ideāli mīkstas. Man ir pašam savs piegājiens, kurš vienmēr nostrādā," DELFI Izklaide stāsta Ufo.

Jokdaris stāsta, ka vispirms katliņā jāielej auksts ūdens, pēc tam tajā jāieliek olas - cik nu katrs pats vēlas. Nākamais solis - olas jāvāra.

"Vārot olas, ļoti svarīgi ir nepalaist garām brīdi, kad ūdens sāk vārīties. Kad ūdens ir uzvārījies, jāļauj tam burbuļot trīs minūtes, tad jāaizskaita līdz desmit, un olas var ņemt nost no plīts.

Katliņu ar karsto ūdeni un olām jāliek izlietnē zem aukstā ūdens strūklas - lai olas dzesējas," saka komiķis.

Ufo pat esot savas īpašās roku kustības, kā labāk olu nolobīt, bet, kā stāsta jokdaris, Zigmāram Liepiņam esot speciāla mīksto olu giljotīna, ar kuras palīdzību var nocirst vienu olas galiņu, lai pēc tam varētu izēst olu no čaumalas ar karotīti.

Olai esot jānoloba tikai pats gals, bet pēc tam tā jāliek olu traukā.

Olai klāj jāēd baltmaize, kura apsmērēta ar sviestu. Sviesta pikucīti jāieliek arī olā - ja tā vēl būs silta, sviests pakusīs, bet pāri jāpārkaisa sāls. "Sagatavoto olu ēd ar karotīti. Četras līdz piecas karotītes, un ola apēsta," piebilst Ufo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!