Foto: Reuters/Scanpix
Slavenā meksikāņu sieviete-vampīrs, kas šādu tēlu izraudzījās kā protestu pret savā ģimenē pieredzēto vardarbību, iesaistījusies kampaņās, lai palīdzētu citiem sliktas izturēšanās upuriem.

Marija Hosē Kristerna, kas telekanāla Sky News sižetā vēro savu bērnu spēles rotaļu laukumā Gvadalaharā, būtu pavisam  parasta mamma, ja 98 procentus viņas ķermeņa neklātu tetovējumi, vairāki pīrsingi, zobu implanti ilkņu veidā un zem galvas ādas ievietoti ragi, kas padara viņu par īstu vampīrsievieti.

Uz žurnālistu jautājumu, kāpēc bijušas nepieciešamas tik ekstrēmas pārvērtības, Marija atbild, ka tā izpaužas viņas brīvības sajūta pēc pirmās laulības šķiršanas – sieviete šajās attiecībās bijusi pakļauta vardarbībai.

Šobrīd Marija ir laimīgi precējusies otru reizi un nomainījusi juristes darbu pret tetovēšanas salona vadīšanu.

Lai gan sieviete uzver, ka pārsvarā viņas dzīvesveids neatšķiras no citu jaunu māmiņu dzīves, viņa pamazām kļūst par starptautisku slavenību – Marijas figūras dabiskā izmērā tiks izvietotas vairākos ķermeņa mākslai veltītos muzejos pasaulē.

Tāpat viņa vēlas pievērst uzmanību vardarbības problēmām ģimenē – Marija cer, ka viņas neparastais izskats ļaus vieglāk uzrunāt cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!