Foto: AFP/Scanpix/LETA

Zīmola "Victoria's Secret" ikgadēja rudens tradīcija kopš aizvadītā gadsimta deviņdesmito gadu vidus bija krāšņais apakšveļas un peldkostīmu modes šovs, kurā defilēja īpaši izvēlētas supermodeles jeb "eņģelīši". Grandiozā skate īsi pirms Ziemassvētkiem tika demonstrēta arī TV, bet nesen tapa zināms – šogad šova nebūs.

Pirmais "eņģelīšu" šovs tika aizvadīts 1995. gadā, un provokatīvā skate, kurā apakšveļu un peldkostīmus izrādīja pasaulē populārākās un daiļākās modeles, savulaik bija viens no gada gaidītākajiem popkultūras notikumiem, kas pie TV ekrāniem pulcēja miljoniem skatītāju.

Tiesa, pēdējos gados modes skate, lai gan tajā uzstājās arī daudzi populāri mūziķi, kuru pavadījumā uz skatuves iznāca modeles, zaudēja savu popularitāti, un pērn šovam bija viszemākie reitingi tā pastāvēšanas vēsturē, norāda raidsabiedrība BBC.

Turklāt pēdējos gados šovs nemitīgi izpelnījās sabiedrības kritiku – ļaudis tam piedēvēja seksismu un modes skates formātu dēvēja par novecojušu. Savukārt "body positive" kustība gadiem ilgi šķendējusies par faktu, ka šovā piedalās tikai garas, slaidas modeles.

"Mēs cenšamies rast uzlabojumus tam, kā zīmols tiek pozicionēts un kā šis vēstījums tiek nodots mūsu pircējiem," norādījis zīmola finanšu direktors Stjuarts Burgdoerfers. Viņš arī piebildis, ka ikgadējais šovs savulaik bija "svarīga zīmola sastāvdaļa un ievērojams mārketinga sasniegums".

Jāatzīmē, ka pēdējos gados ne tikai strauji kritusies šova popularitāte, bet arī "Victoria's Secret" pārdošanas apjomi. Zīmola vadība jau labu laiku prāto par to, ko mainīt, lai atkal tiktu uz zaļa zara.

Krāšņajā šovā defilējušas tādas supermodeles kā Heidija Klūma, Žizele Bundhena, Taira Benksa, Miranda Kerra, Adriana Lima, Naomi Kempbela, Alesandra Ambrosio un daudzas citas daiļavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!