STV "Pirmā!" Realitātes šova "Slavenības. Bez filtra" jaunākajā sērijā, populārais "drag queen" Amuna Davis atklās savas pārdomas par ārkārtas situāciju Latvijā.

Viņaprāt, cilvēki pārāk vieglprātīgi izturas pretaicinājumu pašizolēties un iespējami retāk apmeklēt publiskas vietas: "Mēs ārā vispārneatrodamies. Ja vien tas tiešā nav nepieciešams," par saviem jaunajiem paradumiem saka Dāvis.

Pat pastaigām ar suni viņš izvēlas nomaļākas vietas, kur uzturas iespējami maz cilvēku, bet uz Rīgas centru dodas vien galējas nepieciešamības gadījumā. Pēdējo reizi tas bijis pēc specializētās suņu barības saviem mīluļiem, un redzētais Dāvi pārsteidzis.

"Biju šokā, cik pilns ar cilvēkiem centrā ir. Tāda sajūta, ka vispār neviens neievēro izolēšanos un karantīnu, teic Dāvis.

"Visur ir pilns ar cilvēkiem, un es uzskatu, ka tā ir bezatbildība. Nekas neuzlabosies, ja cilvēki nemainīs savu viedokli par to, ka viņiem ir jāsēž mājās. It sevišķi, ja esi bijis ārzemēs vai saslimis.

"Tāpat Latvijas pirmais "drag queen" neslēpj, ka visa šī situācija viņu ir pamatīgi nogurdinājusiun viņš ļoti ilgojas pēc "vecās dzīves" – izklaidēm, iespēju izrauties ārpus mājas, draugiem un ballītēm.

Turklāt ārkārtas situācijas dēļ viņa un viņu draugu dzīves krietni mainījušās: "Mēs visi gandrīz esam pazaudējuši darbus, mūsu plānotais ceļojums ir izbojāts un mēs cīnāmies, lai dabūtu naudu atpakaļ no mūsu ceļojuma, kuru mums neatdod.

Stress, garlaicība un tas, ka mēs neko nevaram darīt – nevaram nekur iet, ne atpūsties, ne ballēties un satikt cilvēkus. Tas viss mūsu uzvelk. Plus mums ir 10 kilogrami klāt," skaudro situāciju iezīmē Amuna Davis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!