Foto: Kadrs no video
Pēc ilgāka pārtraukuma savus sekotājus ar jaunu video iepriecinājis jauniešu elks un pašmāju sociālo tīklu zvaigzne Felipe Gabriels – brazīlietis, kurš jau četru gadus dzīvo Latvijā un tekoši iemācījies runāt latviešu valodā. Nesen jauneklis kādu laiku padzīvojis Lietuvā un tagad padalījies ar novērojumiem, kas abām kaimiņzemēm kopīgs un atšķirīgs.

Kā pastāstījis atraktīvais puisis, viņš Lietuvā nodzīvojis aptuveni pusotru mēnesi, jo piedalījies filmas uzņemšanā. Šī darbiņa ietvaros viņam nācies apgūt lietuviešu valodu, kas sākumā šķitusi pavisam vienkārša, līdzīga latviešu valodai, tomēr beigās izrādījusies daudz sarežģītāka.

Tāpat arī viņš uzskaitījis vairākas dzīvesstila atšķirības. Tā, piemēram, latvieši pārsvarā fanojot par hokeju, savukārt Lietuvā nacionālais sporta veids ir basketbols. Tāpat arī Felipe novērojis, ka Latvijā ir vairāk luterāņu, bet kaimiņzemē – katoļu.

Ja salīdzina savas pirmās dienas katrā no valstīm, Felipe atzinis, ka Lietuvā viņam bijis vieglāk iedzīvoties, vietējie esot laipnāki un saprotošāki. Tiesa, pašam brazīlietiem daudz labāk tīkot komunicēt ar latviešiem. Turklāt Latvijā viņam esot ātrāk izdevies atrast draugus.

Felipe piefiksējis arī alkohola tirdzniecības atšķirības. Latvijā grādīgos dzērienus visi pilngadību sasniegušie var iegādāties līdz desmitiem vakarā, tikmēr Lietuvā jābūt vismaz 20 gadus vecam. Turklāt alkohols tik tirgots līdz astoņiem vakarā.

Brazīlietis uzskaitījis arī daudzas citas kopīgās un atšķirīgās "braļuku" iezīmes.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!