Foto: Kadrs no video
Radošā apvienība "EDART TV" savas daiļrades cienītāju novērtējumam šogad sola sniegt dokumentālo filmu "Profesija – prostitūta", kas sniegs skaudru un patiesu ieskatu Rīgas ielu prostitūcijas aizkulisēs. Šonedēļ "YouTube" publiskots sociālā projekta fragments, kas jau izpelnījies lielu ļaužu interesi.

Aptuveni pusotru minūti garajā sižetā profesijas pārstāve Ļena izklāstījusi pieredzes stāstu par klientu, kurš viņai samaksājis 45 eiro, lai tiku izpildīts viens no viņa fetišiem. Vīrieša vēlmes sievietē izraisījušas izbrīnu un pat nedaudz viņu uzjautrinājušas.

Filmas režisors ir Artūrs Lapinskis, savukārt producents – Edgars Aivars. Sociālā projekta veidotāji sola, ka filma tiks prezentēta šogad.

Dokumentālā stāsta galvenā varone ir 32 gadus vecā Jeļena jeb vienkārši Ļena, kura, kā vēsta filmas veidotāji, no 16 gadu vecuma lieto heroīnu. Filmas uzņemšanas laikā sieviete arī nonākusi cietumā, un šī iemesla dēļ filmēšana uz trim mēnešiem nācies atlikt.

"Filmas darbība notiek Rīgā, mūsu un jūsu tik pazīstamajā, skaistajā un vēsturiskajā galvaspilsētā. Tiesa, šeit nevarēsiet redzēt elites eskorta pakalpojumu sniedzējas, kuras priecē sabiedrības krējumu, bet no tautā leģendārām vietām – Lienes ielas un Rumbulas. Šī filma pavērs plašāku ieskatu uz dzīvi tur – ārā. Nežēlīgu klientu, netīru ielu un smago narkotiku pasaule. Daudzas sievietes atrodas tādās dzīves situācijās, kurās ar grūtībām var tikt cauri bez garīgiem traucējumiem," vēstīts filmas treilera aprakstā.

Kā vēsta filmas veidotāji, lai iegūtu ticamus faktus, dažus kadrus viņiem nācies uzņemt ar slēpto kameru.

"Mēs neuzņemamies izteikt nosodījumu vai runāt par prostitūcijas morāles aspektiem. Šī ir mūsu sabiedrības daļa, kurai ir pieprasījums. Mēs vienkārši atspoguļojam to, uz ko citi piever acis. Parādām realitāti. Vienkārši paskatieties. Neskatoties uz likumdošanas aizliegumu, ielas prostitūcija ir pie mums," sociālo projektu komentē filmas veidotāji.

Kā atklāj radošā komanda, ideja filmai radusies pirms dažiem gadiem, kad plašu rezonansi publiskajā telpā izraisīja video ieskats kādas Rumbulas prostitūtas ikdienā.

Filmas treileris:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!