Foto: Kadrs no video

Radošās apvienības Mode paspārnē tapusi jauna īsfilma, kurā šoreiz atspoguļots, kā laika griezumā mainījusies mājsaimnieču ikdiena, un video izpelnījies visnotaļ lielu interneta lietotāju ievērību.

Gandrīz trīs minūtes garajā sižetā uzskatāmi nodemonstrēts ne tikai tas, kā laika gaitā mainījies sieviešu, kuras rūpējas par mājas soli, ģērbšanās stils, bet arī sadzīves tehnika un inovācijas, kas atvieglo uzkopšanas darbus, ēst gatavošanu un citus mājsaimnieču pienākumus.

Īsfilma sākas ar 1910. gada atspoguļojumu. Kā liecina video redzamās ainas, tolaik mājsaimnieces pieturējušās pie sievišķīga stila – tērpušās kleitās un mitekli uzkopušas kā īstas lēdijas. Arī nākamajās dekādēs dāmas priekšroku devušas kleitām.

Savukārt sadzīves tehnika divdesmitā gadsimta sākumā krasi atšķīrusies no mūsdienās pieejamā plašā piedāvājumu klāsta, bet vērā ņemams ir fakts, ka četrdesmitajos gados mitekļos parādījušies pirmie TV.

Laika gaitā mājsaimnieču ikdienu atvieglojušas ne tikai jaunas tehnoloģijas, bet arī dzimumu līdztiesību izlīdzināšanās – mūsdienās vīrieša palīdzība mājokļa uzkopšanā ir pavisam ikdienišķa parādība.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!