Foto: Kadrs no video
Kārtējo reizi apliecinājies, ka, lai radītu kaut ko aizkustinošu un sirsnīgu, ne vienmēr jāiegulda milzu nauda. Šomēnes lielu sabiedrības sajūsmu un plašu mediju ievērību izpelnījusies kāda neliela Velsas veikaliņa īpašnieka veidota vienkārša, bet trāpīga reklāma, kas izmaksājusi tikai 100 sterliņu mārciņu (aptuveni 118 eiro).

Nelielais "Hafod Hardware" veikaliņš Reiderā, Velsā, šogad par sevi licis runāt arī ārpus Apvienotās Karalistes robežām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Bodītes īpašnieks Toms Džonss izveidojis Ziemassvētku reklāmu, kurā ļaudis aicināti iepirkties pie vietējiem, neatkarīgajiem tirgotājiem. Klipa galvenais varonis ir viņa divgadīgais dēls Artūrs.

Reklāmā puisēns no rīta pamostas un dodas uz veikaliņu, kur kopā ar citiem radiniekiem to uzspodrina un sapoš, lai vērtu durvis pircējiem. Videoklips padevies ļoti nesamākslots un sirsnīgs un aizkustinājis ne tika vietējos pilsētniekus, bet arī daudzus citus, kas reklāmu noskatījušies "YouTube".

Reklāma publicēta 1. decembrī un noskatīta vairāk nekā pusmiljons reižu. Par klipu raksta gan ietekmīgākie britu mediji un tabloīdi, gan arī citu zemju prese.

Kā BBC pastāstījis Džonss, veikaliņš ir viņa ģimenes bizness. Īpašnieks katru gadu pirms Ziemassvētkiem pats veido reklāmu, un šoreiz viņam tā izmaksājusi 100 mārciņu, turklāt lielākā daļa summas iztērēta par pavadošo mūziku.

Vīrietis skaidrojis, ka ar reklāmu viņš vēlējies atgādināt sabiedrībai Ziemassvētkos, kad mēdz būt lieli tēriņi, neaizmirst par vietējiem tirgotājiem, kas nespēj sacensties ar lielajām tirdzniecības ķēdēm.

"Es saprotu, ka Ziemassvētki var būt ļoti dārgs laiks un ir jāieekonomē, kā vien iespējams, bet, ja vari to atļauties, pamēģini iepirkties pie neatkarīgajiem tirgotājiem, lai mūs atbalstītu, mums tas tiešām nozīmē daudz," sacījis Džonss.

Tiek vēstīts, ka veikaliņš, kurā Džonss saimnieko jau desmit gadu, savas durvis vēra 19. gadsimta beigās – 1895. gadā.

Daudzi pēc reklāmas noskatīšanas komentāros norādījuši, ka tas ir viens no sirsnīgākajiem klipiem, kas pēdējā laikā redzēts, un kārtējo reizi atgādinājis, cik patiesībā skaists ir viss vienkāršais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!