Ja vasarā, kad dārzi pilni ogu un zaļumu, pagatavot gardas un veselīgas brokastis bija visai vienkārši, ziemā jau ir grūtāk. Gribas no rītiem paēst tā, lai pēc pusstundas roka jau nestiepjas pēc našķiem, turklāt darīt to veselīgi. Fitnesa treneris Kristaps Vilde piedāvā perfektu risinājumu spēcinošam un veselīgam dienas sākumam.

Lai pagatavotu veselīgas brokastis Vildes gaumē, nepieciešams blenderis, ūdens, šobrīd aktuālie Kalē kāposti jeb keils, divi banāni, dažas žāvētas aprikozes un iepriekšējā vakarā ar ūdeni aplietas auzu pārslas.

Blenderī tiek ielieta glāze ūdens, tam pievieno keilu pēc vēlēšanās. Vilde atklāj, ka lapu kāposts ir izcils dzelzs, kalcija, omega 3 un cinka avots, tāpēc par zaļuma vietu brokastīs vispār nevajadzētu rasties jautājumiem. Ūdeni un keilu kārtīgi sablenderē, iegūstot zaļu šķidrumu.

Tad tiek pievienots banāns, kas būs lielisks enerģijas avots rīta agrumā. Iegūtais "jogurts" tiek pārliets iepriekš izmērcētajām auzu pārslām. Klāt piegriež sagrieztas aprikozes.

Auzu pārslas būs lielisks enerģijas avots rīta agrumā, savukārt gardais paša gatavotais "jogurts" sniegs organismam tik ļoti nepieciešamās uzturvielas.

Turklāt pagatavot šādas brokastis būs pa spēkam pat tam, kurš ar virtuves darbiem galīgi nav draugos. Un, kas nav mazsvarīgi, ēdamais pagatavojams pāris minūšu laikā, kas rīta steigā ir īpaši svarīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!