Foto: Vida Press

Šobrīd izveidota petīcija, kuras ietvaros jau savākti 30 tūkstoši parakstu, lai panāktu, ka slavenā apakšveļas zīmola Victoria's Secret ikgadējā krāšņajā un grandiozajā modes šovā pa skatuvi ar eņģeļa spārniņiem defilētu arī modele-transvestīts.

Petīcija izvietota tīmekļa saitē Change.org un tajā cilvēki tiek aicināti atbalstīt transpersonu Karmenu Karreru (attēlā), lai viņa kļūtu par pirmo transvestītu, kurš jebkad piedalījies ekskluzīvajā Victoria's Secret apakšveļas skatē.

Šīs akcijas veidotāji ir pārliecināti, ka, ja 28 gadus vecajai Karmenai tas izdosies, šis piemērs palīdzēs celt citu transseksuāļu pašapziņu un sekmēs daudz saprotošāku sabiedrības attieksmi pret transpersonām kopumā.

Karmenas karjera pēdējā laikā uzņēmusi diezgan ievērojamus apgriezienus, un modele iemantojusi paprāvu fanu pulciņu, kuru vidū ir gan transvestīti, gan lesbietes un geji, tādēļ pastāv liela iespējamība, ka tiks savākts nepieciešamais parakstu skaits, lai viņa kļūtu par Victoria's Secret "eņģeli".

Paredzēts, ka apakšveļas šova filmēšana norisināsies novembra vidū, bet televīzijas skatītājiem tas tiks demonstrēts 10. decembrī, un šobrīd joprojām aktuāls paliek jautājums, vai līdzās tādām modelēm kā Miranda Kerra un Adriana Lima defilēs arī Karmena.

Karrera, kura pasaulē nākusi ar vārdu Kristofers, šo pseidonīmu pieņēma, kad piedalījās kanāla Logo rīkotajā talantu šovā RuPaul's Drag Race, kurā viņa ieguva piekto vietu. Pārraidē viņa publiski paziņoja, ka nevēlas būt vīrietis.

Vēlāk Karmena uzsāka vērienīgas pārvērtības, lai no vīrieša pārtaptu par sievieti, un šovā iegūtā publicitāte Karrerai palīdzēja uzsākt modeles karjeru - viņa parakstīja līgumu ar Elite modeļu aģentūru.

Pagaidām gan nav zināms, vai transpersonu modele veikusi arī dzimummaiņas operāciju, taču šī gada martā viņa savā Facebook profilā publicēja ierakstu, kurā vēstīja, ka "šķērsojusi finiša līniju, lai pilnībā no vīrieša pārtaptu par sievieti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!