Foto: F64
Starp tiem Latvijā zināmajiem cilvēkiem, kuri aizrāvušies ar karsto Bikrama jogu, ir ne tikai daiļā dzimuma pārstāves, bet arī kungi – šo fizisko aktivitāti iemēģinājis Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš (attēlā), kurš par rezultātiem ir ļoti iepriecināts.

"Apmeklējot sporta zāles, tradicionāli ir pieņemts redzēt, ka vīrieši ir pie trenažieriem, bet dāmas apmeklē pilates, jogu, aerobiku un citas nodarbības. Bikrama jogas studija ir viens no retajiem gadījumiem, kad zālē ir aptuveni 20-30 procenti vīriešu," DELFI Izklaidei stāsta Daudziņš.

Karsto jogu aktieris sācis apmeklēt šī gada sākumā, bet šobrīd aktieris paņēmis nelielu pauzi un nodarbības neapmeklē - apvienot šo nodarbi ar mēģinājumu grafiku teātrī ir praktiski neiespējami, tomēr Daudziņš mēģinās atrast veidu, kā nodarbības atsākt.

Bikrama joga bijusi aktiera pirmā iepazīšanās ar jogu - JRT kolektīvam piedāvāts piedalīties Vitalitātes programmā, un Daudziņš šo iespēju izmantojis.

"Joga man bija atklājums. Līdz šim nebiju nodarbojies ar jogu un arī nebiju domājis par to, ka 41 grāda karstumā ir iespējams to izdarīt. Tāpēc prieks, ka es to varu, bija vēl lielāks," stāsta Daudziņš, kurš, apmeklējot nodarbības, arī piedzīvojis pozitīvas izmaiņas fiziskajā formā.

"Ja man kādreiz, gatavojoties kādai lomai teātrī, būs nepieciešams ātri zaudēt svaru un kļūt kalsnam, tad šis pilnīgi noteikti ir tas veids, kā to izdarīt visātrāk," smejas aktieris.

Viņam gan liekā svara problēmu, ar kurām šobrīd būtu jācīnās, neesot, bet pēc jogas nodarbību apmeklēšanas pieaugusi muskuļu masa, ķermenis kļuvis vingrāks un lokanāks un arī citi fiziskās formas radītāji uzlabojušies.

"Varbūt būs nepareizi tā teikt, bet man ļoti nepatīk, ja man kāds stāsta kaut ko par karmu un to, kā sakārtot čakras. Tādos gadījumos es kļūstu sarkans un nikns. Es uzskatu, ka to mācīt var tikai mūki Tibetā, kas dzīvojuši klosterī un visu mūžu ar to ir nodarbojušies. Ja kāds tepat Latvijā dabū sertifikātu un sāk mācīt, tas ir šarlatānisms.

Man patīk, ka jogas nodarbībās mani liek mierā un nelien galvā. Varbūt kāds man nepiekritīs, bet es to uztveru vienkārši kā vingrošanu, kas trenē ķermeni," stāsta Daudziņš.

Savu fizisko formu aktieris raksturo kā labu, un to saglabāt palīdzot regulāra peldēšana, ar kuru Daudziņš nodarbojas jau sen.

"Ideāli būtu, ja es šīs abas lietas - peldēšanu un jogu - varētu apvienot. Tās kustības, ko cilvēks var veikt ūdenī, atkārtot citur nav iespējams. Ja es varētu nodarboties ar abām šīm lietām, tā būtu mana ideālā formula," pārliecināts ir Daudziņš.

Ar īpašiem ierobežojumiem ēdienu ziņā viņš neaizraujas, jo ir pārliecinājies - ja cilvēks visā ievēro mērenību, tad papildus sevi mocīt neesot nekādas vajadzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!