Foto: DELFI

Viena no apspriestākajām tēmām starp grāmatu mīļotājiem šoruden ir septembra sākumā Latvijā prezentētais erotiskais romāns Greja piecdesmit nokrāsas, kas visā pasaulē kļuvis par dižpārdokli.

Grāmatu izlasījusi arī pazīstamā aktrise Zane Vaļicka (attēlā grāmatas prezentācijā). ”Tā ir ļoti aizraujoša, izklaidējoša literatūra, kas labi un raiti lasās. Rakstīta vieglā valodā - pati izlasīju apmēram trīs vakaros," sarunā ar DELFI Izklaide pārdomās dalās Vaļicka.

Attiecībā uz grāmatā aprakstīto tēmu - attiecībām starp Anastasiju Stīlu, kura nupat beigusi mācības augstskolā, un bagātu, gados jaunu biznesmeni Kristjenu Greju - Vaļickai ir savs viedoklis.

”Jā, par grāmatu diskutē visā pasaulē; citi apgalvo, ka tas viss ir pārāk perversi, ASV pat baznīca aizliegusi šo grāmatu izplatīt bibliotēkās. Es domāju tā: ja cilvēkam ar seksuālo dzīvi viss ir kārtībā un viņā nav iekšējas perversijas, grāmatas lasīšanā nesaskatu neko sliktu," spriež aktrise.

Par īpaši uzbudinošu vēstījumu gan viņa Greja piecdesmit nokrāsas neuzskata. ”Jā, grāmatā bija daudz erotisku ainu, bet nevaru teikt, ka tās manī raisīja uzbudinošas emocijas. Mani vairāk saistīja galvenās varones iekšējo pārdzīvojumu apraksts - tas, kā viņa kļūst par sievieti. Grāmata beidzās skumji, bet zinu, ka tai ir vēl divi turpinājumi," stāsta Vaļicka.

Tiesa, viņa atzīst, ka pati nākamos turpinājumus diez vai iegādāsies. Pēc aktrises domām, attiecībā uz seksu, viss, kas notiek starp diviem pieaugušajiem un tiek abpusēji uztverts kā rotaļa, ir pieņemams, taču tā nedrīkst pārvērsties slimībā.

”Ja tā vairs nav rotaļa, bet slimība, tas gan man vairs nav pieņemami. Tāpēc man likās, ka grāmata ir nedaudz perversa," spriež aktrise.

Viņa gan iesaka visiem iepazīties ar šo erotisko romānu, kas pasaulē kļuvis par dižpārdokli. ”Inteliģentiem cilvēkiem grāmata jāizlasa tāpēc vien, ka par to pašlaik tiek daudz diskutēts - lai zinātu, par ko ir runa un varētu piedalīties sarunās," uzskata aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!