Uz Elitas Drākes un Lienes Skulmes kopīgi dibinātās studijas Sku – Dra izsludināto pieteikšanos pirmajam skaistuma konkursam Vecmāmiņa 2012 piedzīvota negaidīta atsaucība – īsā laikā saņemti jau 37 Latvijas omammu pieteikumi.

"Gan latvietes, gan nelatvietes sūta savus pieteikumus uz e-pastu, pa pastu, zvana no dažādām Latvijas pilsētām. Apbrīnojami liela atsaucība, ņemot vērā latviešu kūtro dabu," sarunā ar DELFI Izklaide par Latvijas sieviešu aktivitāti priecājas Skulme.

Iecerēts, ka konkursam tiks atlasītas 15 skaistākās sievietes ar mazbērniņiem. Konkurss sastāvēs no trim daļām, kurās liela vērība tiks piešķirta ne tik daudz ārējam skaistumam, bet gan iekšējai bagātībai, tāpēc auguma parametri kandidātēm nav noteicošais. Lai pieteiktos konkursam, nav obligāti jābūt latvietei, bet ir šeit jādzīvo.

No saņemtajiem 37 pieteikumiem pagaidām izvēlētas sešas konkursa dalībnieces, taču arī pārējās var neskumt, jo atlase turpinās, un visi pieteikumi tiks izvērtēti atkārtoti. Sakarā ar Latvijas vecmāmiņu lielo aktivitāti, konkursa rīkotājas izlēmušas pagarināt pieteikšanos līdz 1. maijam.

Kā pirmā pieteikusies Maija Korņējeva, bērnudārza Dzintariņš vadītāja. Ar savu dalību konkursā Maija vēlas mainīt sabiedrības izpratni par izglītības sistēmas nozīmīgumu pirmsskolas vecuma bērniem. Vecmāmiņai ir divas augstākās izglītības un maģistra grāds.

Konkursam pieņemta arī inteliģentā ukraiņu tautības pārstāve Ludmila Belinceva. Dāma ir sabiedriski ļoti aktīva un strādā par producenti jaunizveidotajā Ukrainas tautas teātrī Rīgā, kā arī regulāri iesaistās citās aktivitātēs ukraiņu kultūras popularizēšanai.

Sandru Jankovsku konkursam pieteicis viens no viņas trim dēliem ar sirsnīgu tekstu. "Vēlos pieteikt savu mammu, kura ir divu brīnišķīgu mazmeitiņu fantastiskākā vecmāmiņa, tikai žēl ka pārējām dalībniecēm nav nekādu cerību uzvarēt," mammai pārsteigumu sagādāt vēlējies dēls.

Konkursam pieņemta arī 49 gadus vecā Dace Sijate (attēlā), kura par sevi raksta tā: "Ja es būtu zinājusi, ka no mazbērniem ir tik liels prieks, tad man viņi būtu vispirms!"

Savukārt 51 gadu veco Daci Jansoni pieteikusi mazmeita Laura. Dacei ir jau trīs mazbērniņi, bet pavisam drīz viņa būs vecmāmiņa vēl vienam mazulim. Mazmeita raksta, ka omīte esot "izdarīga, uzņēmīga, atraktīva un pietiekami dulla sieviete, kas darbojas kultūras jomā". Viņa piedalījusies arī šovā Koru kari.

Alla Kovaļenko ir pagaidām vecākā konkursa dalībniece - viņai 68 gadi. Viņa visus materiālus konkursam rakstījusi ar roku un atsūtījusi pa pastu. Savā pieteikumā Alla uzrakstījusi drosmīgu pamudinājumu visām omītēm - "A nu ka, babuški!" jeb "Aiziet, vecmāmiņas!".

Rīkotājas ar nepacietību gaida nākamās drosminieces, kas pievienosies lustīgajam bariņam. Pieteikties konkursam var līdz  1. maijam, rakstot uz e-pastu liene.skulme@sku-dra.lv vai adresi Lāčplēša iela 35 -19, Rīga, LV-1011. Konkursa fināls norisināsies jau 5. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!