Foto: DELFI

Politiķis Aldis Gobzems namā Baltezerā šobrīd dzīvojot viens, jo Krista Gobzema ar bērniem mitinoties daudzdzīvokļu mājā kādā no Rīgas mikrorajoniem, izpētījis žurnāls "Kas Jauns".

Jau pāris mēnešus Gobzema sieva Krista ar bērniem Adrianu un Akselu mitinoties kādā Rīgas daudzstāvu namā, novērojuši šī nama iedzīvotāji. Tas nozīmē, ka Gobzema kundze no ģimenes nama Baltezerā, Ādažu novadā, ir izvākusies jau laiciņu pirms politiķis publiski pavēstīja, ka viņš un Krista turpmāk nolēmuši iet katrs savu ceļu, laulību šķirot.

Pats Gobzems uzturas mājā, ko viņš par 250 tūkstošiem eiro 2020. gada vasarā nopircis no hokejista Jāņa Sprukta sievas Lauras; līdz tam Gobzema ģimene māju īrējusi. Īpašuma kopējā platība ir 2195 kvadrātmetri, pati ēka ir 266 kvadrātmetrus plaša. Nams vēl nesen bijis manāms nekustamā īpašuma sludinājumā internetā, kur tirgots par 395 tūkstošiem eiro, bet Gobzemam pārdots par ceturtdaļmiljonu.

Izdevums "Kas Jauns", izpētot līdzšinējās Gobzema amatpersonas deklarācijas, secina, ka brīva ceturtdaļmiljona viņam nav ne kontā, ne skaidrā naudā. To, vai viņam vispār ir bankas konts, politiķis teicās nezinām arī iepriekš – "Kas Jauns" atsaucas uz Gobzema izteikumu "es visus savus ienākumus atdodu ģimenei" un "viss, kas ir mans, viss ir viņas [sievas]".

Savukārt lai hipotekārā kredīta ceļā tiktu pie 250 000 eiro vērta īpašuma, pirmajai iemaksai būtu jābūt 37 000 eiro un turpmāko 20 gadu laikā būtu jāšķiras no vairāk nekā tūkstoša eiro ikmēneša maksājumam. Gobzema Saeimas deputāta alga "uz rokas" ir apmēram 2240 eiro, vēsta "Kas Jauns".

Kā jau ziņots, partijas "Likums un kārtība" līderis pagājušajā nedēļā ar ierakstu feisbukā paziņoja, ka viņa un Kristas sešus gadus ilgusī laulība tiek šķirta. Uz "Delfi" jautājumu, kurš no pāra bijis šķiršanās iniciators un vai process sākts arī oficiāli, Gobzems neatbildēja, lūdzot cienīt viņa privātumu. Savukārt Gobzema sieva Krista īsā sarunā ar "Delfi" pauda, ka šķiršanās faktu nevar ne apstiprināt, ne noliegt: "Es vienkārši nekomentēšu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!