Foto: Vida Press
Lai gan dzīvnieku fotogrāfijas lielākoties ir mīļas, smieklīgas un primitīvas, fotogrāfs Roberts Bahou pierāda pretējo – viņš dzīvnieku fotografēšanai pieiet ar tādu nopietnību, ka zvēru portreti izskatās gluži kā dažas cilvēku sejas.

21 gadu vecais fotogrāfs dzīvo Amsterdamā, bet viņa bērnība pagājusi Jordānijā, kur viņam ik dienu nācās sastapties ar daudziem zvēriņiem, tāpēc Roberts sevi ar lepnumu sauc par "dzīvnieku mīļotāju".

Viņa jaunākā foto sesija saucas vienkārši - Sejas, un tajā Roberts iemūžinājis suņus un kaķus, ko "aizņēmies" no saviem draugiem un dzīvnieku audzētājiem.

Foto kolekcijā ir 17 dažādu kaķu un suņu individuālie portreti un viens grupas portrets, un fotogrāfijas tapušas divu mēnešu laikā 2014. gada nogalē.

Roberts neslēpj, ka uzņemt šādus portretus ir grūti, jo piespiest dzīvnieku nosēdēt nekustīgi nav viegli, taču visgrūtākais ir panākt, lai fotografēšanas brīdī viņiem būtu aizvērta mute. Šajā ziņā daudz vieglāk esot ar suņiem, bet kaķi negrib klausīt.

Fotogrāfa talantu jau pamanījuši labākie dzīvnieku žurnāli, bet viņa paša tuvākajos plānos ietilpst personālizstāde, kā arī darbs pie lauvu, vilku, pērtiķu un dažādu citu dzīvnieku portretiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!