Foto: Vida Press
Amerikāņu fotogrāfs Šons Šeids īstenojis unikālu fotoprojektu, kura ietvaros atklājis valdzinošo burleskas mākslinieku ikdienu, pārtopot no vienkāršiem cilvēkiem krāšņos šova skaistuļos un frīkos.

Kā fotogrāfs pastāstījis ārvalstu medijiem, sesijas aizņēmušas no divām līdz pat piecām stundām, jo fotografēšanas laikā viņš arī intervējis savus modeļu - kā atzinis pats Šeids, tas dalībniekiem ļāvis justies daudz brīvāk un arī fotogrāfijās atklāt daudz vairāk no sava darba burvības.

"Parasti skatuves māksliniekiem ir kontrole pār viņu telpu un pūli. Kad jūs viņus izraujat no ikdienas vides un novietojat studijā, spēku līdzsvars mainās. Intervijas bija veids, kā es viņiem ļāvu pārņemt varu tik ļotu, lai fotogrāfijas izdotos pēc iespējas patiesākas," skaidrojis fotogrāfs.

Viņš jau sen interesējies par burlesku, bet tā bijusi visnotaļ virspusīga ziņkāre. Kad fotogrāfs tuvāk iepazinis krāšņo šovu mākslinieku dzīvi, aizkulises un personības, arī radusies ideja par fotogrāfiju sēriju, atklājot, kas patiesībā slēpjas aiz košajiem tērpiem, pārspīlētā grima un neparastajām frizūrām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!