Foto: Publicitātes foto

Populārā pašmāju žurnāliste, publiciste un pasniedzēja Ieva Adamss piedalījusies starptautiski atzītā latviešu mākslinieka Artūra Bērziņa jaunākajā darbu ciklā, kurā iejutusies erotiskas dievietes tēlā.

Ņemot vērā to, ka Bērziņa topošās izstādes tēma - Tautiskais bioromantisms - ir saskanīgs ar Līgo noskaņām, mākslinieks nolēma plašākai publikai padalīties ar vienu no topošā cikla darbiem, kurā Ieva Adamss attēlota kā mūsu Māra un indiešu dieviete Mari (hinduismā - Parvati) transcendentālais sajaukums.

Drīzumā šī eļļas gleznu un mediju mākslas ekspozīcija tiks izrādīta Rīgā. Šīs ekspozīcijas nodoms, pēc autora vārdiem, ir iepazīstināt eiropiešus ar Latvijas tautisko garu postmodernisma valodā un ļaut mums pašiem palūkoties uz savu kultūru no negaidīta leņķa.

Bērziņš jau paguvis pievērst sev Ņujorkas mākslas ekspertu uzmanību un tikt savdabīgāko pasaules mākslinieku topa pirmajā desmitniekā, vismaz pēc žurnāla Weirdworm uzskatiem. Viņš esot kļuvis par senti-kiča virziena pamatlicēju.

Galerijā: Ieva Adamss Māras/Mari tēlā, nesenā gleznu sērija ar "pelnrušķīti" Kristīni Teilāni, kā arī neliels ieskats mākslinieka daiļradē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!