Foto: Publicitātes foto
ASV iznācis foto albums, kura idejas pamatā ir amerikāņu tradīcija izpildīt uz nāvi notiesāto noziedznieku pēdējo vēlēšanos, kas visbiežāk izpaužas kā maltītes izvēle.

Māksliniece un pavāre Džūlija Cīglere-Heinsa izpētījusi publiski pieejamus materiālus par nāves sodu izpildi un izraudzījusies 24 pēdējo vakariņu ēdienkartes paraugus.

Viņa šobrīd jau sodīto noziedznieku izvēlētos ēdienus pagatavojusi, nofotografējusi un izdevusi kā foto albumu ar nosaukumu Today's Special.

Kā redzams fotogrāfijās, pēdējo vakariņu izvēle ir ļoti atšķirīga. Daļa notiesāto izraudzījušies tipiski amerikāniskus ēdienus, piemēram, hotdogus, hamburgerus, picas un gāzētos dzērienus. Savukārt citi mēģinājuši parādīt izsmalcinātu gaumi, un viņiem galdā celti sparģeļi, trifeles un smalki salāti.

Kāds vēlējies pēdējā maltītē redzēt torti ar ironisku uzrakstu Happy Birthday, citam pieticis ar kafijas kannu vai vienu vienīgu olīvi uz porcelāna šķīvīša (tas bija Roberts Entonijs Buels no Ohaio, kurš, gaidot nāves spriedumu par 11 gadus vecas meitenītes nogalināšanu, kamerā pavadīja astoņus gadus un tika nonāvēts 2002. gada 24. septembrī).

Dzērienu izvēles ziņā tikai vienā fotogrāfijā redzamas sešas alkoholiska dzēriena glāzītes, pārējie notiesātie slāpes remdējuši ar pienu, sulu vai limonādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!