Foto: Publicitātes foto
Internetā plašu popularitāti iemantojusi ilustrāciju kolekcija, kurās britu aktiera Rovana Atkisnona slavenākais ekrāna varonis Misters Bīns attēlots kā dažu klasisku gleznu galvenais varonis.

Šo bilžu autors ir karikatūrists Rodnijs Paiks, kurš strādā ar daudziem pazīstamiem izdevumiem un kurš specializējas pazīstamu cilvēku karikatūru zīmēšanā.

Šoreiz par Paika ironijas objektu kļuvis Misters Bīns, kurš iejuties Harmensa van Reina Rembranta, Hansa Holbeina jaunākā, Leonardo da Vinči un citu slavenu gleznotāju darbos.

Pats Atkinsons savulaik intervijās atzinies, ka ir noguris no tā, ka viņš lielākoties tiek asociēts tieši ar šo vienu lomu, lai gan viņa filmogrāfijā ir daudz citu izteiksmīgu tēlu (Melnā Čūska, Džonijs Inglišs, inspektors Faulers).

Misters Bīns publikai pirmo reizi tika prezentēts 1989. gada 1. septembrī, kad iznāca televīzijas seriāla Mr. Bean pilota sērija.

Piecu gadu laikā tika uzņemtas 14 pusstundu garas sērijas, no kurām labākās redzējuši miljoniem cilvēku visā pasaulē (18,74 miljoni noskatījušies 1991. gada sēriju TheTrouble with Mr. Bean).

Tāpat tika uzņemtas arī divas pilnmetrāžas filmas par šo varoni: Bean: The Ultimate Disaster Movie (1997) un Mr Bean's Holiday (2007), kas guva vērā ņemamus panākumus pat ASV, kurā tradicionāli nepieņem tipisku britu humoru. Abas šīs filmas guva 305 miljonu mārciņu lielu peļņu.

Viens no pēdējiem Misters Bīna iznācieniem bija parādīšanās 2012. gada Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā - Atkinsons šajā lomā bija tik spilgts, ka notikums kļuva par apspriestāko tēmu olimpiādes ieskaņā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!