Foto: DELFI
Šonedēļ Latvijas Leļļu teātra foajē atklāta bijušā premjera Einara Repšes jaunākā dēla - piecus gadus vecā Riharda Raginska-Repšes - gleznu izstāde.

Mazā mākslinieka izstādē, kas Leļļu teātrī būs aplūkojama līdz 12. maijam, eksponētas vairāk nekā 20 gleznas, kas tapušas akrila, eļļas un aplikācijas tehnikā.

"Iepriecinošs ir bērnu jaunrades un izzināšanas prieks, un viņu paveiktais reizēm ir īsts brīnums, arī tas, ko radījis mazais, briļļainais puisēns Rihards no Ikšķiles.

Dūša viņam ir kā lielam vīram: ar drošu roku, mērķtiecīgu domu un krāsām Rihards uzveic lielus audeklus, to virsmas tehniski nevainojami noklājot ar košiem, abstraktiem tēliem," Riharda talantu vērtējis viņa kaimiņš un draugs, mākslinieks Valdis Villerušs.

"Jaunā mākslinieka tehnisko paņēmienu klāstā ir daudzas paša atrastas variācijas krāsas uzliešanai, smidzināšanai un uzklāšanai ar otu (plāni, caurspīdīgi, biezi), viņš veikli atrod dažādas neparastas lietas gleznošanai, zīmēšanai, aplicēšanai un citām mākslinieciskām darbībām.

Apbrīnas vērtas ir arī zēna koncentrēšanās un darba spējas, vienā paņēmienā radot lielas gleznas," atzinīgi izteicies Villerušs un paudis cerību, ka mazā mākslinieka radīšanas prieks neapsīks.

Repšes ceturtā atvase pasaulē nāca 2008. gada martā, bet no iepriekšējām attiecībām viņam ir trīs bērni - meita Madara, kura visnotaļ profesionāli aizrāvusies ar fotografēšanu, un divi dēli, kas dzima Repšes otrajā laulībā ar Diānu Vagali.

Ar jaunākā dēla māti Rūtu, kura ir 25 gadus jaunāka par Repši, bijušais premjers ir kopā jau kopš 2003. gada, bet divus gadus vēlāk viņi savas attiecības noformēja oficiāli un jaunā sieviete savam uzvārdam pievienoja arī vīra uzvārdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!