Lielākoties ar selfijiem mums asociējas draugu un paziņu sašķobītās sejas, kas nofotografētas atejas spogulī, taču ir cilvēki, kas šo mūsdienu sērgu spēj pārvērst pat par īstiem mākslas darbiem.

Labs piemērs ir norvēģu māksliniece Helēna Meldāla, kura rada tādus selfijus, kas neliek garlaikoties viņas 105 000 sekotāju sociālajā tīklā Instagram.

26 gadus vecā sieviete šķietami banālus pašportretus vannas istabas spogulī pārveido par mākslas darbiem, piezīmējot tiem aizraujošus sižetus, turklāt reizēm vispirms top gan selfijs, gan zīmējums uz spoguļa.

"Kāds raksta dienasgrāmatu, vēl kāds spēlē tenisu. Bet man patīk zīmēt uz spoguļiem," savu hobiju lakoniski apraksta māksliniece.

Starp citu, selfiju ēras apogejā radusies interese par šī žanra vēsturi, un ir noskaidrots, ka pasaulē pirmo selfiju uzņēmis fotogrāfs Roberts Korneliuss 1839. gadā. Saskaņā ar aprēķiniem viņam bija nepieciešamas trīs līdz 15 minūtes.

Savukārt vārdu "selfijs" pirmo reizi lietojis kāds pārdzēries austrālietis, kurš kādā interneta forumā bija uzrakstījis sekojošus vārdus:

"Um, drunk at a mates 21st, I tripped ofer and landed lip first (with front teeth coming a very close second) on a set of steps. I had a hole about 1cm long right through my bottom lip. And sorry about the focus, it was a selfie".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!