Ņemot piemēru no nesen skandālu izraisījušā mākslas projekta, kurā dažādi vareni pasaules politiķi bija attēloti, sēžot uz poda, kāds cits mākslinieks iedvesmojies, politiķus kā gaļas gabalus ietinot polietilēna plēvēs.

Šis mākslinieks strādā ar pseidonīmu Saint Hoax, un nekas daudz par viņu nav zināms - vien tas, ka viņš nāk no Vidējiem Austrumiem un, pēc paša vārdiem, popārtu kombinē ar dažādu korumpētu tirānu bildēm.

Šoreiz "veikalu plauktos" nonākuši tādi politiķi kā Vladimirs Putins, Baraks Obama, Deivids Kamerons, Benjamins Netanjahu, Kims Čenuns un daži citi.

Foto projekts saucas Politarian, un, kā skaidro pats mākslinieks, gaļas ēšanas ētika ir ļoti līdzīga šo politiķu darbības ētikai.

"Cilvēki parasti ļoti rūpīgi izvēlas gaļu saskaņā ar savām reliģiskajām vērtībām, un tāpat viņi izvēlas arī savus līderus. Ja nedarbojas reliģijas principi, vietā nāk sociālā morāle. Abas šīs lietas izraisa pretrunas un izsauc debates, iedalot cilvēkus atbalstītājos, oponentos un tajos, kas paliek pa vidu.

Atbalstītāji apgalvo, ka vitālai cilvēka eksistencei ir nepieciešama gan pozīcija, gan opozīcija, turpretī opozicionāri lūdzas, lai pēc iespējas ātrāk varētu ieņemt viņu vietu," savu projektu komentē Saint Hoax.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!