Foto: Privātais arhīvs

Pirms pusotra gada par "YouTube" zvaigzni kļuva latviešu hiphopa dejotāja Baiba Klints (attēlā). Ar savu deju video, kurš strauji izplatījās sociālajos kontos, viņa radīja īstu sensāciju, bet tagad ievērības cienīgu atzinību izpelnījies jauns video ar Baibas dalību – apvienība "World of Dance" to ir nominējusi kā vienu aizgājušā gada labākajiem deju video "YouTube".

"Delfi Izklaide" jau rakstīja par latviešu dejotājas ceļu uz panākumiem un līdz šim sasniegto, un Baibas apņēmība nekur nav zudusi.

"Šajā ziņā nekas nav mainījies – dejošana joprojām ir mana sirdslieta, dzīvesveids un karjera. Taču iespējas un piedāvājumi gan ir paplašinājušies. Nesen biju Ķīnā, Taizemē, Indijā un Izraēlā, kur meistarklasēs dalījos ar savu kaislību pret dejošanu ar citiem. Drīz došos uz Dienvidāfriku. Reizēm liekas, ka tas ir nereāli. Es – latvju zeltene pasaulē," savās sajūtās ar "Delfi Izklaidi" dalās Baiba.

Par savu dzīvesvietu viņa sauc pasauli kopumā, jo karjeras dēļ daudz sanāk ceļot, bet viņas pirmās un otrajās mājas ir Latvija un Minhene Vācijā.

Īpaši spilgts Baibai izvērtās pērnā gada brauciens uz Losandželosu, kurā starp vairākiem citiem horeogrāfijas projektiem tapa veiksmīgais deju video. Baiba pastāsta, ka tas ticis nominēts organizācijas "World of Dance" balvai nominācijā – labākais deju video "YouTube". "World of Dance" tiek uzskatīta par vienu no vadošajiem deju un mūzikas zīmoliem pasaulē, un tā apvieno dejotājus no visas pasaules, organizē deju konkursus un ik gadu apbalvo labākos dejotājus dažādās kategorijās.

"Šis video ir no sērijas "add a dancer" (pievieno dejotāju), kad pavisam parastas dienas aktivitātēs iesaistās dejotājs. Video sižetiski tika filmēts ķēdes posmu reakcijās, un tajā nav neviena ārā izgriezta posma. Visam bija jānotiek uzreiz, bez apstāšanās. Tas, protams, no mums, dejotājiem, prasīja lielu pacietību. Ja kaut kas pa vidu nojuka vai neietilpa muzikālajā "taimingā", tad viss bija jāsāk no sākuma," filmēšanas aizkulises atminas Baiba.

Klipa galvenais varonis un idejiskais autors ir Dominiks Sandovals jeb "D- Trix", kurš pazīstams kā amerikāņu dejotājs un "YouTube" zvaigzne.

"Viņš ir viens no kreatīvākajiem cilvēkiem, kādu pazīstu – īsts darbaholiķis," spriež Baiba, bet vislielākās uzslavas velta video operatoram – filmētājs pats esot pārzinājis visas deju kustības un, lai noķertu pietiekami labus kadrus baseinā zem ūdens, viņš neskaitāmas reizes niris ūdenī.

"Prieks, ka smagais darbs nav bijis veltīgs. Pūliņi, kā arī ticība saviem spēkiem atmaksājas," priecīga par rezultātu ir latviešu dejotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!