Foto: Privātais arhīvs
Ar kaisles un emociju pilnām bildēm sevi Latvijā piesaka fitnesa fotogrāfs Tomass Lukomskis. Zinības viņš smēlies ārzemēs un ar savu mākslu jau piesaistījis arī Latvijas šovbiznesa zvaigžņu interesi.

Ar fotografēšanu Tomass nopietni sācis nodarboties 2010. gadā, dzīvojot Anglijā. "Lai gan pirms tam es daudz fotografēju pats sevi, lietojot taimeru, to es īsti neuzskatīšu par lielo mākslu, lai gan bildes bija diezgan labas.

Kā par brīnumu, būt fotogrāfam patlaban nav mana pamata profesija. Pagaidām man nav dotas pietiekami lielas iespējas izpausties un būt redzamam. Tāpēc pamatprofesija man patlaban ir mans ķermenis - fitness," sarunā ar DELFI Izklaidi ar sevi iepazīstina Tomass.

Tas gan netraucē viņam saņemt uzslavas par bildēm. Fotogrāfs atklāj, ka cilvēki viņa mākslā novērtējot kaisles motīvu, emocijas un seksuālo piesitienu.

"Katram jau dzīvē patīk seksīgas lietas. Nezinu nevienu Latvijas fotogrāfu, kuram būtu līdzīgs stils," spriež Tomass. Viņš to skaidro ar faktu, ka ārzemēs apguvis amerikāniskāku bildēšanas un foto pēcapstrādes stilu.

Par Tomasa mākslu jau ieinteresētas Latvijas slavenības. Fotogrāfs atklāj, ka bildēties pie viņa vēlmi izteikušas tādas zvaigznes kā pašlaik slavas augstumos esošais Markus Riva, provokatīvā modes māksliniece Kristīne Deimon un citi.

Interesanti, ka Tomass pārstāv Latvijā jaunu fotomākslas žanru - fitnesa foto. "Personiski domāju, ka ir ļoti labi pašam atrasties fitnesa sabiedrībā, nodarboties ar to un izzināt to, kas īsti ir fitness, jo profesionāli, tā ir viena liela, sarežģīta padarīšana.

Fitnesa fotogrāfs bildē sportistus, fitnesa modeļus," stāsta talantīgais puisis. Ar savu darbību fitnesa foto mākslā viņš cer motivēt cilvēkus vairāk nodarboties ar šo sportu, jo tas uzlabo ne tikai izskatu, bet arī prātu un pašsajūtu kopumā.

Tos, kurus viņa māksla uzrunājusi, Tomass aicina ielūkoties viņa Facebook lapā, kur droši var arī uzrunāt mākslinieku un pieteikties sesijām. Tomass modeļu izvēles ziņā ir visai elastīgs. "Ņemiet vērā, ka tikai kauli un āda nav labs ķermenis. Jābūt dažādībai.

Lielus dupšus un gurnus var skaisti pasniegt, ja izvēlas attiecīgas gaismas un noskaņu. Iesaku cilvēkiem nekautrēties no manis, jo mēs visi esam skaisti, un īstam meistaram nav problēmu foto izcelt labāko no katra," atklāj Tomass, kurš nākotnē cer izveidot savu mākslas fitnesa grāmatu un piedalīties arī starptautiskos projektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!