Foto: Mango

Aizvadītajā nedēļas nogalē Piņķu ledus hallē pulcējās liela daļa no hokeja kluba Dinamo Rīga spēlētājiem, lai profesionālu mākslinieku vadībā kārtējo reizi piedalītos gleznošanas meistarklasē.

Dinamo Rīga spēlētāji pirmo reizi labdarības projekta ietvaros pie otām ķērās 2009. gada izskaņā - toreiz izsolē sportistu mākslas darbi tika pārdoti par gandrīz pieciem tūkstošiem latu, bet šogad hokejisti savu nodarbošanos nolēmuši turpināt.

Sestdien notikušo glezniecības meistarklasi Piņķu hallē vadīja mākslinieki Jānis Anmanis un Ludmila Kolomenskaja, bet pasākuma laikā telpā valdīja īsti mākslinieciska gaisotne.

Sportisti bija tērpušies īpaši viņiem pagatavotos krekliņos, kurus hokejistiem bija sarūpējuši Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pacienti mākslas nodarbībās - uz katra krekliņa bija spēlētāja vārds un numurs, kā arī īpaši viņiem veltīti zīmējumi, kuru mērķis bija iedvesmot spēlētāju pašiem radīt oriģinālus un neparastus gleznojumus. 

Uz gleznošanas meistarklasi spēlētāji ieradās tieši no treniņa un ar lielu aizrautību ķērās pie otām un krāsām. Viens no ašākajiem gleznotājiem bija Dinamo Rīga aizsargs Rodrigo Laviņš (attēlā), kurš rokas traumas dēļ pilnvērtīgi treniņos līdz februāra vidum, kad tiks noņemts ģipsis, piedalīties nevar, bet savu gleznojumu - kluso dabu ar tējkannu - viņš no komandas biedriem pabeidza pirmais.

Ar lielu nopietnību gleznošanai piegāja arī brāļi Miķelis un Jēkabs Rēdlihi - Miķelis bija izvēlējies attēlot nindzu, kas esot vienīgā lieta, ko viņš mākot patiesi labi uzzīmēt, bet Jēkabs demonstrēja savas abstraktās glezniecības iemaņas.

Šajā meistarklasē radītās gleznas atkal tiks izsolītas atklātā izsolē un iegūtie līdzekļi tiks novirzīti Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas interešu izglītības attīstības projektiem un rotaļistabu labiekārtošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!