Foto: Publicitātes foto
Lai iepriecinātu bērnu, pierasts uzdāvināt kādu rotaļlietu, piemēram, simpātisku lellīti. Taču kanādiešu mākslinieces Kamilas Mlinarčikas darinātās lelles-zombiji spētu nobaidīt pat pieaugušu cilvēku, bet mazulim, iespējams, radītu psiholoģisku traumu uz visu mūžu.

Arī mākslas cienītājiem ar trauslu nervu sistēmu - topošajām māmiņām vai pensionāriem - nebūt nav vēlams apskatīt slāvu izcelsmes mākslinieces darinājumus. Kādam acīs saskries asaras, bet citi var naktī murgot par zombijiem, mutantiem un tamlīdzīgiem monstriem.

Savukārt mākslas cienītāji, kuriem nav fobijas no šausminošām lellēm un kas mierīgi uztver šausmeņu personāžus, var papriecāties par Mlinarčikas bagāto iztēli.

Māksliniece savos darbos veiksmīgi apvieno skulptores un gleznotājas prasmes, pati izdomājot un īstenojot kārtējo kroplīšu sēriju - tie izgatavoti no māla un izkrāsoti ar akrila krāsām.

Ideja par monstriņu sēriju Kamilai radās, vērojot savus zīmējumus - viņa vēlējās "atdzīvināt" savus personāžus, lai tie vairs nebūtu divdimensionāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!