Foto: Louisa Coulthurst, Urbanbridesmaid.com
Londonā dzīvojoša un strādājoša fotogrāfe Luīza Kulthērsta nesen radījusi skaistu fotogrāfiju sēriju, kurā galvenajā lomā ir bārdaina skaistule Hārnama Kauri (attēlā) - sieviete, kuras seju klāj biezs apmatojums.

Kulthērsta ir pieredzes bagāta un pieprasīta profesionāla kāzu fotogrāfe, ar kuras darbiem var iepazīties viņas mājaslapā Urban Bridesmaid, un, pateicoties vintāžas stilā veidotajai fotosesijai ar Hārnamu, viņa izpelnījusies gan britu, gan citu valstu mediju uzmanību. 

Fotosesijas modele ir 23 gadus veca un cieš no sindroma, kas veicina pastiprinātu vīrišķo hormonu izdalīšanos organismā un līdz ar to arī pastiprinātu sejas un ķermeņa apmatojuma augšanu.

Bārda viņai sākusi augt 11 gadu vecumā, un Berkšīrā dzīvojošā jauniete iztērējusi tūkstošiem sterliņu mārciņu, izmisīgi vēloties tikt pie gludas sejas ādas. Apvainojumu dēļ meitene savulaik pat apsvērusi domu par pašnāvību, bet kādu dienu viņa aptvērusi, ka ir iespējams dzīvot arī ar šādu diagnozi.

Blogā Rock N Roll Bride, kas pēc skaistās fotosesijas tapšanas iepazīstinājis ar modeles stāstu, Hārnama pastāstījusi, ka 16 gadu vecumā, kad bijusi psiholoģiski pilnīgi sagrauta, viņa nolēmusi pati saviem spēkiem mainīt dzīvi.

"Es sev teicu: "Enerģiju, ko tu tērē, lai beigtu savu dzīvi, labāk tērē tam, lai mainītu savu dzīvi un darītu ko labāku," atceras jaunā sieviete.

Viņa pieņēmusi sikhismu, kas tās piekritējiem liedz griezt matus, un meitene sākusi audzēt bārdu.

"Kad es pirmo reizi sāku audzēt bārdu, es to darīju reliģisku iemeslu dēļ, bet tagad es ļauju tai augt, lai parādītu pasaulei citādu, drosmīgu, atšķirīgu un spēcīgu sievietes tēlu. Es mīlu savu bārdu, tā ir kļuvusi par daļu no manis un es nevēlos no tās atbrīvoties," atzinusi bārdainā skaistule, kuras ikdienas gaitām var sekot līdzi viņas Instagram profilā.

Tā kā Hārnama ir iemācījusies sadzīvot ar savu atšķirību, viņa labprāt atsaukusies arī kāzu fotogrāfes piedāvājumam pozēt līgavas tēlā, lai gan pati vēl pagaidām laulībām nepošas, un rezultātā Severndrūgas pilī tapusi elpu aizraujoša fotosesija, kas jau apbūrusi daudzus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!