Foto: DELFI

Ceturtdienas, 5. jūnija, vakarā galerijā Bastejs tika atklāta jaunā pašmāju mākslinieka Artūra Bērziņa izstāde Tautiskais postromantisms, un novērtēt viņa veikumu bija ieradušās arī vairākas sabiedrībā zināmas dāmas.

Izstādē, kuras atklāšanā viesi tika priecēti ar vīnu un jutekliskām vēderdejām, apvienotajos darbos jaunais mākslinieks bija ķēries pie latviešu dievību un varoņu atspoguļošanas neierastā rakursā, latvisko jaucot ar citu tautu kultūru iezīmēm.

"Nacionālie simboli tiks traktēti no nepierastiem un negaidītiem leņķiem kā mēģinājumi uzsākt sarunu par to, no kurienes mēs nākam, kāpēc nonācām tieši šajā vietā un uz kurieni ved mūsu ceļš," pirms izstādes atklāšanas skaidroja mākslinieks.

Par vienu no pamanāmākajām viešņām izstādes atklāšanā kļuva par "radiogeišu" dēvētā Ieva Adamss (attēlā), kura bijusi pirmā Bērziņa modele projektā Tautiskais postromantisms un gleznā iemūžināta ar vienu kailu krūti.

Tāpat mākslinieka izstādi apmeklēja šova Pelnrušķīte uzvarētāja Kristīne Teilāne, ar kuru Bērziņam ir ilgstoša sadarbība, dziedātāja Liene Šomase, grupas Inokentijs Mārpls līderis Raimonds Lagimovs un citas radošas pašmāju personības.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!