Lai gan skandalozais pašmāju fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs bijis pārliecināts, ka viņu šokēt vairs nespēj nekas, viņam trūcis vārdu, kad uz foto sesiju pieteikusies ar anoreksiju smagi slima meitene, kura pati jūtas skaista, tikai nedaudz par resnu.

Mākslinieks cer ar bildēm pierādīt viņai un sabiedrībai, ka anoreksija nav nekāds joks, bet nāvējoša slimība.

"Pirms trim nedēļām man uzzvanīja kāda meitene, kas savulaik man jau pozējusi. Teica ka viņa beidzot esot gandrīz sasniegusi savu skaistuma etalonu un paprasīja, vai man tagad nav kāda interesanta mākslas projekta, kurā viņas skaistumu iemūžināt. Palūdzu, lai viņa man atsūta savu bildi. Kad tā atnāca, es paliku sēžot ar atvērtu muti," DELFI Izklaidei par neparasto modeli stāsta Sokolovs.

Pazīstamais fotogrāfs savas darbības laikā redzējis dažādus sieviešu augumus un bijis pārliecināts, ka nekādas miesasbūves īpatnības vairs nespēs viņu šokēt, taču šai dāmai tas izdevies. "Teikt, ka viņa ir tieva, ir tas pats, kā neko neteikt. Man vajadzēja ilgu laiku, lai pierastu pie viņas jaunā ķermeņa," atklāj Sokolovs.

Viņš pats sākumā šaubījies par to, vai slimās meitenes fotografēšana ir laba ideja: pirms pāris gadiem viņš īstenojis līdzīgu projektu, taču toreiz viss bijis kā mākslas projekts - modeles nav bijušas reāli slimas, un bildēs to augums apstrādāts ar datoru.

Šoreiz viss ir pa īstam, tāpēc fotogrāfs sapratis, ka nevar atteikt, jo tas būtu kā neredzēt meitenes nopietno slimību. "Viņa pati uzskata, ka izskatās nenormāli forši, un ļoti gribēja, lai es to iemūžinātu un parādītu citiem. Šoreiz sievietei ir reāla, drausmīga un nāvējoša anoreksija. Viņa sver tikai 37 kilogramus.

Es padomāju un sapratu, ka man tas ir jāizdara - man ir jāuztaisa jaunu mākslas projektu par anoreksiju, lai citas meitenes redzētu un saprastu, kā var izskatīties sieviete, kuras mērķis ir tievēt, tievēt, tievēt un tievēt," uzskata Sokolovs.

Sokolova projekts jau pirmajās minūtēs pēc publicēšanas viņa mājaslapā izpelnījies plašu rezonansi. Par meitenes attēliem šokā ir daudzi - tauta uzskata, ka pazīstamais fotogrāfs izdarījis labu darbu, pievērsdams plašāku uzmanību šai nopietnajai slimībai un izsaka cerību, ka modelei vēl izdosies atlabt un nākotnē iegūt skaistu, sievišķīgu augumu.

Šokējošākais ir tas, ka vēl pirms pieciem mēnešiem meitene varēja lepoties ar burvīgu augumu, ko toreiz arī iemūžinājis Sokolovs (galerijā pirmajā attēlā). Pilnu foto sesiju var apskatīt mākslinieka mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!